Дания повиши нивото на опасност за киберсигурността си от средно

...
Дания повиши нивото на опасност за киберсигурността си от средно
Коментари Харесай

Дания повиши нивото на опасност за киберсигурността

Дания увеличи равнището на заплаха за киберсигурността си от " приблизително " на " високо " след няколко офанзиви през миналите седмици от проруски хакерски групи, съобщи Ройтерс, базирайки се на управляващите.

Датският Център по киберсигурност сподели в изказване, че равнището на заплаха е нараснало поради високата интензивност на проруски киберактивисти, които правят доста офанзиви, ориентирани против редица страни от НАТО.

Сайтовете на централната банка на Дания, някои търговски банки, министерства и армията все по-често стават цел на по този начин наречените офанзиви за отвод на услуга, които насочват голям размер трафик към набелязаните сървъри, с цел да ги извадят от строя, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Проруски хакерски групи поеха отговорност в " Телеграм " за някои от последните офанзиви против датски институции. Москва поредно отхвърля да организира хакерски интервенции.

Хакерите са " водени от идеологически или политически претекстове “, което покачва вероятността от хакерски атаки в отговор на случаи като изгарянето на Корана пред турските посолства в Стокхолм и Копенхаген, допълниха от центъра.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР