Даниел Иванов-Аоияма загуби по злощастен начин схватката си от седмия

...
Даниел Иванов-Аоияма загуби по злощастен начин схватката си от седмия
Коментари Харесай

Аоияма допусна нелепа загуба в 7-ия ден на "Аки башо"

Даниел Иванов-Аоияма загуби по злополучен метод битката си от седмия ден на сумо шампионат за Купата на императора " Аки башо " в Токио (Яп). Българският 7-и маегашира съумя да надхитри своя конкурент 6-и маегашира Такаясу и се отмести от линията на офанзивата му, само че не видя, че е прекомерно покрай ръба на дохиото и стъпи с левия крайник отвън кръга момент преди японецът да се строполи по лице на пода.

Съдията, несъмнено, присъди успеха на Такаясу (5-2), за който това беше 11-и триумф в общо 22 битки с българина във висшата дивизия " макуучи ". След нелепото проваляне Аоияма (3-4) още веднъж се оказа с негативен баланс и отстъпи на 19-о място във краткотрайното класиране, което дели с още осем борци със същия актив.

Лидери са трима " рикиши " с по 6 победи и 1 загуба - озеки Такакейшо, 12-и маегашира Котошохо и 14-и маегашира Тобизару. В неделния осми кръг от 15-дневната конкуренция в столичния замък " Рьогоку Кокугикан " Аоияма ще се бори с 9-и маегашира Енхо (1-6). Нашият е изгубил и двата предходни конфликта с този противник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР