Даниел Иванов-Аоияма прекъсна серията си от две поредни загуби и

...
Даниел Иванов-Аоияма прекъсна серията си от две поредни загуби и
Коментари Харесай

Аоияма отново е с положителен баланс в Токио

Даниел Иванов-Аоияма прекъсна серията си от две следващи загуби и още веднъж е с позитивен баланс на сумо шампионата в Токио. В петия ден от новогодишната конкуренция за Купата на императора българският 8-и маегашира надхитри сътрудника си по сан Рюден и записа трета победа от началото на " Хацу башо ".

198-килограмовият колос от Елхово приложи техниката " хатакикоми ", като подлъга противника си и незабавно след началния контакт " тачиай " се отмести настрана и го натисна към пода. За Аоияма (3-2) това беше общо пети триумф от осем битки против Рюден (3-2), като двамата към този момент разделят 9-о място в класирането.

Начело останаха трима борци с съвършен актив 5-0 - 4-ти маегашира Шодай, 11-и маегашира Кагаяки и 14-и маегашира Теруцуйоши. Други петима състезатели са с по 4 победи и 1 загуба. В шампионата към този момент не взе участие нито един от двамата настоящи йокозуна - след Хакухо от конкуренцията поради контузия се отдръпна и Какурю.

В шестия кръг от 15-дневния шампионат на следващия ден Аоияма ще се бори с 6-и маегашира Такарафуджи (2-3). Двамата имат дълга история на съперничеството си, което включва 22 битки от 2011 година насам. Българинът е спечелил 19 от тях, в това число последните пет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР