Данаил Кирилов, предложен от премиера Бойко Борисов за правосъден министър

...
Данаил Кирилов, предложен от премиера Бойко Борисов за правосъден министър
Коментари Харесай

Данаил Кирилов влиза с „кални обуща“ в правосъдното министерство

Данаил Кирилов, препоръчан от премиера Бойко Борисов за правосъден министър ще влезе с „ кални обуща “ във ведомството, което до неотдавна се управляваше от „ майката на народа “ Цецка Цачева. Скандалите съпътстват неразделно законотворческата активност на Кирилов, като през последните две години той стана обект на нескрити насмешки и злост. Последната му медийна изява пред Люба Кулезич той разкри доста от своя темперамент и професионални знания. Затова взехме решение да се върнем по-подробно и към нея, разкриваща тесните му връзки с вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов.
Повод за присъединяване за телевизионното му присъединяване тогава стана писмо на 70 адвокати, скочили против самия Данаил Кирилов, в качеството му на началник на правната комисия в Народно събрание. Освен недоволството си те афишират, че ще изпратят копия от дипломите си в Народно събрание в символ на митинг, „ защото те не биха ни правили работа в страната, която нарушава цивилен права и съществени правила на правото. Такова право, каквото Народно събрание основава, ние не сме учили! ”По този мотив Кирил опита да се оправдае пред Люба Кулезич през декември.

Тогава той изясни и по какъв начин е предходна инспекцията на Цветан Цветанов за 6-те жилището с сумите „ Съдът ни избави “. Кирилов изясни, че след „ Костинбродската спекулация “ една от първите цели на прокуратурата е бил Цветан Цветанов. Тогава не е била още КОНПИ, а прокуратурата е упълномощила на данъчните цялостна инспекция. Ще предадем думите му едно към едно:

„ В тази инспекция задачата е била да се откри нелегално придобиване и разлика в имуществото повече от 120 000 лева В тази инспекция, на която бяха подложени моите политически ръководители, моите политически водачи, ние доказвахма всичко – всяка стотинка доказвахме. Това че 6 жилището действително не са 6. Това че 6 жилището са в интервал от 40 години, които в този момент в действителност са обединени два прилежащи жилището, като това е трансформирано имущество. Доказвали сме и стотинки. Влязохме в съда. И единствено съдът тогава ни избави. “, изясни Кирилов.

На въпрос за какво не е проверяван Делян Пеевски откакто има няколко сигнала за необяснимото му замогване Кирилов отхвърли да отговори, тъй като в случай че тръгнел да приказва персонално, трябвало да стигне до олигарси, които са в „ догадка на преустановяване “.

В рамките на диалога Даниел Кирилов цитира отчасти претекстове на Конституционния съд, в който се споделя: „ Демонстрацията на непонятен веществен разцвет от лица, които съгласно господстващото мнение правят тежки похищения, в това число и с незаконен темперамент против открития в Конституцията и законите стопански ред основава визията за… “

Кирилов разясни, че възразява против термина „ необяснимо благосъстояние “ тъй като това е термин, който се употребява в данъчното прави и в амнистиите в данъчното право. Когато в една страна, една данъчна система пожелае амнистиране тя споделя: ще ви призная необяснимото благосъстояние, само че платете 10% налог.

Вероятно поради това Пламен Георгиев настойчиво твърди, че заплащането на налози и декларирането на приходи и имущество не било гаранция за очевиден генезис.

Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 година в Димитровград. Висшето си обучение получава в СУ „ Св. Климент Охридски”, където приключва компетентност „ Право “. След като гръмна абсурда с евтините жилища на хора от властта (най-вече на Цветанов), част от които са купували жилища от компания „ Артекс “, изплува и новината, че Кирилов е обвързван с юридическата адвокатска фирма, която обслужва строителната компания. Именно тя разпростри мнение за това че ще бъдат съдени всички медии оронили престижа на „ Артекс “ с разкритията за „ Апартаментгейт “.

Преди да влезе в политиката Кирилов е работил в адвокатската адвокатска фирма " Пенков, Марков и сътрудници ", учредена през 1990 година. Като част от нейния екип е защитавал някогашния министър председател Жан Виденов в дело, заведено от предприемача Атанас Тилев. От уеб страницата на адвокатската фирма е видно, че Данаил Кирилов поддържа контакти с някогашните си сътрудници там и даже е преподавател на техни събития. Във фотогалерията с фирмени събития Кирилов е паралелно до правист, получил премия за млад юрист на годината.

Вестник „ Банкер “ раказва в детайли за политическата трансформация на новия правосъден министър: “Данаил Кирилов става член на Българска социалистическа партия в размирната 1997 година, няколко месеца след рухването на държавното управление на Жан Виденов, като се твърди, че това е станало по убеждения. И може да е по този начин, тъй като тогава Българска социалистическа партия претърпява един доста сложен опозиционен интервал. Но при идването на власт на Симеон Сакскобургготски Кирилов се озовава в изпълнителната власт като началник на кабинета на вицепремиера социалист Костадин Паскалев, който дружно с министъра на държавната администрация Димитър Калчев е поканен от премиера в персонално качество за член на държавното управление. От 2003-а до 2009-а Данаил Кирилов е общински консултант от Българска социалистическа партия в София. Но очевидно предусетил, че властовата палачинка внезапно ще се обърне след парламентарните избори, напуща партията, в която бил влезнал " по разбиране ", и пристава на новосъздадената ГЕРБ.

В интервала от август 2009 до май 2013 година Кирилов е регионален шеф на Област София. Името му в този интервал беше забъркано в скандал. През 2011 година Българска социалистическа партия уточни общинарите " брокери " с рушвет, който бил желан от Росен Плевнелиев. Кандидат-кметът за София тогава, повдигнат от Българска социалистическа партия, Георги Кадиев признава пред „ Фокус “: " Цялата драма продължава поради имената на трима общински съветници от ГЕРБ, които би трябвало да бъдат казани, тъй като са оказвали напън. Имената, които Росен Плевнелиев е споделил на Курумбашев, а след това той - на мен, са ясни и те не са нови - Орлин Иванов, Радослав Тошев и Данаил Кирилов ". Скандалът обаче по този начин и заглъхна и истината за казаното от Кадиев не излезе нескрито.

Кирилов е депутат в 42-ото Народното събрание. Избран е за подобен и в 44-ото Народното събрание от листата на Политическа партия ГЕРБ в 23-ти Многомандатен район-София на парламентарните избори през 2017 година Звездата му изгря през последните години, изключително в този момент, когато оглави правната комисия в Народното събрание. Негови сътрудници адвокати съзират в законотворчеството му лобистки текстове, които обслужват олигарси или ръководещи. Хора с опит в правото към този момент започнаха да излизат с лицата си и намерено да нападат активността на Даниел Кирилов. Стигна се даже до там, че доста от тях подложиха на подозрение юридическите му знания. Най-сериозната оценка за работата на Кирилов и подопечната му комисия беше настояването на проф. Огнян Герджиков да бъде разпусната ръководения от него Консултативен съвет по законодателство. Мотивът му бе, че юристите в тази комисия не желаят да бъдат свързвани със законите, които сега се коват в Народното събрание.

Още през юни 2018 година проф. Герджиков сигнализира за доста съществени неща. „ Не претърпявам с кални обуща да се влиза в храма на правото и това постоянно ме изважда от равновесие “, споделя Огнян Герджиков, който счита, че актуалният парламент няма задоволително експертен капацитет и подценява ролята на Съвета по законодателството към Народното събрание.

" Неудобно ми е да споделям дилетанти, само че в настоящия парламент има прекомерно малко адвокати и то единствено един настоящ, в случай че съм наясно с нещата. Има потребност от външна помощ, това е явно. Освен това разбирането, че законите би трябвало да се одобряват бързо, на мига, е извънредно огромна методологическа неточност, която се прави. Докато в предходните години имаше някакво опрощение предвид на хармонизирането на тези 18 правни области, което наложително трябваше да създадем с оглед участието ни в евросъюза, в този момент към този момент няма нищо незабавно да следва, с цел да е толкоз необходимо законите да се одобряват за толкоз малко време. “, сподели още той.

" Трудно е в политиката, само че човек би трябвало да бъде пореден и почтен, доколкото е допустимо в тази конюнктура ", означи Герджиков, съгласно който ни липсват политици експерти, а квалифицираните са малко на брой.

Данаил Кирилов стана прочут и с няколкото прозвища, с които се снабди около законодателните гафове - именуван е Барни Ръбал, Джерджинки и Болшевика. Самият той пред Люба Кулезиц изненадващо показа още, че не желае да приказва за Делян Пеевски, тъй като в медиите го наричали „ неандерталец “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР