Данъчните и МВР ще проверяват и паркинги и нерегламентирани складове

...
Данъчните и МВР ще проверяват и паркинги и нерегламентирани складове
Коментари Харесай

Данъчни тръгват по паркингите около борсите за зарзават

Данъчните и Министерство на вътрешните работи ще ревизират и паркинги и нерегламентирани хранилища към огромните тържища и борси. Контролът на Национална агенция за приходите се модифицира, откакто стана ясно, че част от рисковите търговци са изнесли активността си в покрайнините на борсите. Данъчните обаче към този момент са наясно с новата скица. Още предходната седмица при инспекциите те се натъкнали на търговци, които трескаво трансферират стоката си на паркинги в близост.

Нови борси ще бъдат добавени към местата, където приходната организация реализира наблюдаване и надзор, стана ясно откакто данъчните ревизираха над 40 000 транспортни средства, обекти на тържищата и търговци.

Преди близо 3 седмици приходната организация стартира денонощни наблюдения в 13-те най-големи тържища в страната, напомнят от Национална агенция за приходите. Сред тях бе и борсата в Първенец. На входа и изхода на борсите бяха проведени контролно-пропускателни пунктове, където инспекторите не престават да наблюдават за произхода на стоките, съпътстващите ги документи и укриване на доходи от продажби.

Веднага след началото на акцията, добросъвестните търговци, които законно регистрират продажбите си, регистрираха забележителен растеж в оборотите си. С над 50% набъбна и придвижването на плодове и зеленчуци с съответно издадени фактури и транспортни документи. Паралелно с това обаче част от бизнеса с плодове и зеленчуци се изнесе наоколо до тържищата – на паркинги и нерегламентирани хранилища, където опитите за търговия без документи продължиха. В отговор на това, взаимни екипи на Национална агенция за приходите дружно с служители на реда, ще управляват и тези места и ще глобяват нарушаванията на данъчното законодателство.

„ Проверките на борсите и местата към тях не престават, взаимно с полицията. Правим това освен в интерес на бюджета, само че и с цел да защитим търговците, които съзнателно съблюдават закона. Ще останем толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да ограничим нелоялната конкуренция “, сподели заместник-изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР