Данъчни от звеното за фискален контрол в НАП започват денонощни

...
Данъчни от звеното за фискален контрол в НАП започват денонощни
Коментари Харесай

Данъчни тръгват на денонощни хайки по борси и тържища

Данъчни от звеното за фискален надзор в Национална агенция за приходите стартират денонощни наблюдения в 13-те най-големи тържища в страната за плодове и зеленчуци. На входа и изхода на борсите ще има краткотрайни контролно-пропускателни пунктове, където инспекторите ще наблюдават за контрабанден импорт и укриване на доходи от продажбите, оповестиха от приходната организация.

Причините за инспекциите били повишеното ползване на плодове и зеленчуци и информация за укриване на обороти от продажбата на селскостопанска продукция.

Служебният министър на финансите. Той разчита по този начин да се изсветли търговията с плодове и зеленчуци и чака съществено покачване на приходите от Данък добавена стойност. Подобни инспекции към този момент се правели в огромните данъчни хранилища за горива и довели до 20% растеж на постъпленията от акцизи единствено за месец.

При инспекциите си по борсите данъчните ще наблюдават произхода на стоките. На входа на тържищата ще се изискват всички съпътстващи документи: товарителници, фактури, платежни и други, а на територията на обектите ще се следи издават ли се нужните документи за покупко-продажба. Камионите и бусовете с товароносимост под 3,5 тона ще се ревизират на изходите дали съпътстващите стоката документи дават отговор на транспортираната. Същото важи и за превозвачите на артикули, които са под митнически режим и предмет на импорт, откакто бъдат освободени за ползване.

От Национална агенция за приходите предизвестяват, че в случай че се откри продажба на артикули без нужните документи, следва броене на наличните активи (плодове и зеленчуци) в складовете на сдружението продавач.

Проверките на данъчните ще се правят посредством така наречен непрекъснато наблюдаване, което значи, че те ще се легитимират и ще участват намерено в комерсиалните обекти в продължение на дни. Практиката на Национална агенция за приходите през последните години демонстрира, че в дните на сходни наблюдения, оборотите на търговците на селскостопанска продукция се усилват доста.  

Още по темата
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР