Дан Патрик се произнесе в полза на временно отстранения директор на Тексас Кен Пакстън в първия голям ход на процеса за импийчмънт

...
След като сенаторите решително отхвърлиха всички предложения на главния прокурор
Коментари Харесай

След като сенаторите решително отхвърлиха всички предложения на главния прокурор Кен Пакстън за отхвърляне на членовете за импийчмънт срещу него във вторник сутринта, лейт-губернатор Дан Патрик донесе малка победа на Пакстън, като постанови, че той не може да бъде принуден да свидетелства като свидетел в процеса пред Тексаския сенат.

Одобрените от Сената правила за процеса дадоха на Патрик, който действа като председател служител или съдия, правомощието да издава призовки, за да принуди свидетелите да се явят.

Пакстън беше заявил, че няма да свидетелства в процеса, а главният му адвокат Тони Бъзби каза в изявление в началото на юли че Пакстън „няма да уважи незаконното действие на Камарата на представителите, като свидетелства.“

Неговите адвокати последваха подаването на предварителна молба, с която поискаха от Сената да освободи Пакстън от свидетелството, като се аргументира, че процесът е наказателно производство, давайки на Пакстън същата правна защита като обвиняем по престъпление, който няма да бъде принуден да свидетелства.

Домоуправителите се противопоставиха на това предложение, като казаха, че правилата на процеса не предвиждат изключение за Пакстън. Те също така твърдяха, че Пакстън трябва да отстоява правото си от Петата поправка да откаже да се самоуличава в показания от свидетелската скамейка.

Патрик каза във вторник, че правилата, приети от Сената, прилагат много от същите правила, запазени за наказателни дела , включително изискването Пакстън да се признае за виновен или невинен, а от мениджърите по импийчмънт на Камарата се изисква да докажат своя случай извън разумно съмнение, стандарт, използван и в наказателни процеси.

„Мениджърите на Камарата многократно са сравнявали действия от Камарата на представителите на голямо жури, тъй като те предпочитат членовете на импийчмънта“, каза Патрик, докато уважаваше предложението. „Големите съдебни заседатели се използват само в наказателни дела.“

Следователно Пакстън не може да бъде принуден да свидетелства като обвиняем в процеса за импийчмънт, заключи Патрик.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР