Дамският бюст е много приятен, чувствителен и нежен орган. Млечната

...
Дамският бюст е много приятен, чувствителен и нежен орган. Млечната
Коментари Харесай

Защо болят гърдите преди менструация

Дамският бюст е доста прелестен, сензитивен и гальовен орган. Млечната жлеза, доста трансформира формата си през целия живот. Тя стартира да пораства от към 10-15 години. В тези години се появяват и промени по време на полово и хормоналното съзряване. По време на бременността гърдата също се подлага на хормонални промени. И по време на кърменето също се трансформира. Естрогенът, прогестеронът и пролактинът оказват въздействие на здравето на гърдите. Балансът им подхожда на положението и настроението на дамата в разнообразни стадии от живота.
Промените, които настъпват в гърдата се случват по време на месечния цикъл. Те са естествени и не е належащо да се опасяват.
Възприемчивостта на гърдата при досег, нараства по време на овулация. Количеството на епител в каналите и лобовете на млечните жлези се повишава. В резултат, на това се повишава притока на кръв, гърдите набъбват и се усилва размера им. В този интервал, множеството дами усещат мъка, увеличаване и отичане в бюста. Ако в тялото на една жена има всички хормони, без изключение и те действат обикновено, тогава смяна в гърдата по време на овулация е съвсем невидима.
Защо гърдите болят преди да стартират менструацията?
Отговорът тук е явен, това е в следствие по какъв начин млечната жлеза се приготвя за бременност и за интервала за образуването на мляко. Млякото, произвеждащо се в тъканта, става доста по-голямо, което води до увеличаване на гърдите. Това е допустимо, даже в дребните стадии на бременността. Ако бременност не настъпи, тъканта се връща в началното си състояние и след привършване на менструацията, всички неприятни чувства изчезват. Този развой се среща при дами в репродуктивна възраст - месечно, преди бременността.
Когато месечният цикъл липсва или е неточен
Такива периодически болести се назовават мастодиния. Не се смята за патология, за разлика от заболяване като мастопатия. Повечето болки са присъщи седмица, преди менструацията и стопират след нея.
Хормонът, който предизвиква увеличение тъканта на гърдата и води до болежка отсъства!
В случай на баланс на прогестерон и естроген, болката отсъства. Ако този салдото е нарушен, тогава поражда болежка. При мощна болежка, която може да стартира, преди менструация или да бъде самостоятелна е належащо да се откри първопричината за появяването й. Причината може да е в проблеми от ендокринната система, гинекологията и така нататък За задачата би трябвало да се потърси доктор, който да изследва яйчниците и хормоналния баланс.
Специалистите, които се занимават с такива проучвания се назовават: мамолог, ендокринолог и гинеколог. Състоянието на гърдата би трябвало да се следи всеки ден.
Статистиката сочи, че ракът на гърдата е преди всичко по периодичност измежду дамите!
В резултат на тази причина всички типове промени, зародили в гърдите, би трябвало да са причина за посещаване при доктор.
Женската публика би трябвало да се подлага на профилирана методика за диагностика на млечните жлези (мамография). От време на време, в случай че се следи болежка, единствено съгласно предписанието на лекаря, е належащо да се вършат проби за хормони на щитовидната жлеза, пролактин и за отпадните артикули на раковите кафези или доброкачествените туморни кафези (туморни маркери). Необходимо е също ултразвуково проучване на тазовите органи и млечните жлези.
Ако всички проби без изключение са естествени, тогава мъчителните чувства, преди месечния цикъл са физиологичен неминуем развой.
Мастологията може да бъде понижена!

Необходимо е да се носят сутиени, без опори, които да притискат гърдите.
Преди да менструацията, може да се одобряват релаксиращи билки като мента и жълт кантарион.
За да не си задавате въпроса „ Защо болят гърдите? “ Трябва да водите здравословен метод на живот, да се движите интензивно, да вършиме постоянен секс и да не забравяте за визитите на доктор. Последното най-малко веднъж на шест месеца.
Как да действаме, в случай че болят гърдите
Чувствителността на гърдите е постоянно срещано недоволство. Жените, които са претърпели менопаузата, рядко изпитват такива компликации.
Неприятните чувства може да са хронични. Те се появяват, всеки месец или са непрекъснати, принуждаващи да се одобряват медикаменти за болежка в продължение на седмици.
Често болката в гърдите се появява по време на Постановление на Министерски съвет. Тогава млечните жлези набъбват, втвърдяват се, пречат на съня и основават голям брой неудобства. Тогава се появяват и мислите за възможен рак.
Всичко е съществено, само че не чак толкоз!
Най-чест подбудител за болежка в гърдите е мастопатия. Такава може да се диагностицира единствено от мамолог. Когато е сложена вярна диагноза, не трябва да се отсрочва и посещаване при експерт.
Гърдата е най-хормонално подвластният орган. Всички промени в положението й, демонстрират промени в хормоналната система през " сериозните дни ".
Месечните аномалии в хормоналния декор, не са признак на нередовност в организма. Такива се считат за естествени, макар че могат да провокират мастопатия. Последната съставлява доброкачествени промени в тъканите на млечната жлеза.
Към момента мастопатията се среща при 80% от дамите. Възрастта, в която доминира обгръща дами сред 25 - 45 години. Характерните белези болестта са: стягане в гърдите, съпроводено от болки.
Болки в гърдите – по кое време и по какъв начин се появява
Болката в региона на бюста, може да се появи по време на раждането на дете. Бременността е споходена от преструктуриране в хормоналната система. Това, от своя страна, води до сходен непряк резултат. Кърменето също може да се одобри за болежка в гърдите.
Друго, провокиращо болежка в майчините жлези е нередовният полов живот. Често дами, които вършат рядко секс, страдат от болки в гърдите.
Болки в гърдите
Болката в региона на бюста може да бъде породена от механични повреди. Удряне, притискане, непрекъснат напън. Всякакви контузии в тази област, могат да провокират болежка. Ето, за какво, би трябвало да се внимава и даже да се заобикалят внезапни придвижвания.
Чувствителност на гърдите
Най-често, нежността на женската гърдата, провокира суматохата и мисъл за рак на гърдата. Често, това е пресилване, предизвикано от несъразмерна сензитивност. Самостоятелното проучване и разпознаването на признаците за болести като рак и мастопатия ще са от изгода, да се резервира успокоение. Също по този начин ще насърчат визитата при експерт.
Самооглед се прави един път месечно!
Препоръчително е да вършиме оглед, пред огледало. Трябва да се обърне внимание на форма и размер на млечните жлези. Това дали има някакви промени;
Също по този начин е належащо да се оцени положението на кожата и зърната. Ако кожата е набръчкана, има обрив, зърната са обърнати или подути, това може да е симптом за неподходящи промени в организма.
Докосването на гърдите е наложително. Това се прави с върховете на пръстите, като придвижването се прави по посока на часовниковата стрелка. Опипва се както самата гърда, по този начин и към подмишницата и зоната над и под ключицата. Палпацията стартира с лявата жлеза.
Мастопатията, която доста дами подценяват, че не е рак, може да бъде предвестител за посещаване при лекаря.

Най-сигурни сигнали за рак на гърдата са промени като:
Петна по зърната;
Променената форма на зърното;
Уплътнена или прибрана кожа в аурата на зърното;
Увеличени лимфни възли в подмишницата, както и в подклавианска и акромиоклавикуларната област.
Наличието на тези отклонения е безспорен индикатор за среща с мамолог
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР