Дамаск смята за открита агресия и военно престъпление въздушните удари,

...
Дамаск смята за открита агресия и военно престъпление въздушните удари,
Коментари Харесай

Дамаск към Вашингтон: Вие сте агресори и военни престъпници

Дамаск счита за открита експанзия и военно закононарушение въздушните удари, нанесени от предвожданата от Съединени американски щати интернационална коалиция в региона на град Дейр аз Зур, заяви сирийската информационна организация САНА, предадe Reuters.

Сирийска държавна телевизия също заяви, че антиджихадистката коалиция е бомбардирала сирийски проправителствени сили източно от река Ефрат, в провинция Дейр аз Зур, и че има жертви. В излъчени по малкия екран известие дейностите на обединението се дефинират като "нова експанзия " и "опит за подкрепяне на тероризма ".

Репортер на държавната телевизия "Ал-Ихбария " заяви за "десетки убити и ранени " при офанзивата. Според "Ал Ихбария " съдружните сили са атакували "местни хора, борещи се против "Ислямска страна " и подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили ".

В писмо на сирийското министерство на външните работи, изпратено до Организация на обединените нации, се споделя, че предвожданата от интернационалната коалиция е противозаконна и би трябвало да бъде разпусната.



"Призоваваме интернационалната общественост да осъди това всеобщо ликвидиране и да държи обединението виновна за него ", се споделя в писмото на външното министерство, представено от организация САНА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР