Дамаск. Американска военна база в провинция Хасака в Североизточна Сирия

...
Дамаск. Американска военна база в провинция Хасака в Североизточна Сирия
Коментари Харесай

„Известия“: Американска военна база в Сирия бе подложена на ракетен обстрел

Дамаск. Американска военна база в провинция Хасака в Североизточна Сирия е била подложена на ракетен обстрел, оповестява съветският вестник „ Известия “ , като се базира на данни от сирийската държавна организация SANA.

Според изданието употребяваното от Съединени американски щати летище в Хараб ел Джайр е било изумено от пет ракети. Към сегашния миг няма постъпила информация за материални вреди или жертви вследствие на офанзивата.

На 13 ноември беше обявено, че военните на Съединени американски щати са премълчали за въздушни удари в Сирия, които лишиха живота на цивилни през 2019 година Според The New York Times американски щурмови аероплан F-15E е хвърлил 500-килограмова бомба без предизвестие върху жителите на град Багуз – и по-специално група от към 70 дами и деца.

На 20 октомври военна база на американската войска и западната коалиция в сирийския граничен град Ал-Танф беше обстрелвана с ракети. Ударите бяха нанесени от пет безпилотни летателни апарата. Обстрелвани бяха жилищни здания и военни казарми.

На 15 март 2021 година се навършиха 10 години от началото на войната в Сирия. През 2017 година беше оповестена победа против терористичната формация „ Ислямска страна “. Според Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) от 18 милиона души в страната 13,4 милиона, или 70%, се нуждаят от филантропична помощ, 36% са изгубили домовете си, над една трета са останали без източници на приходи. Според Организация на обединените нации над 5,6 милиона души са били принудени да изоставен Сирия през последните 10 години от началото на спора. Повечето от тях са избягали в Турция, Ливан и Германия.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР