Дължимите суми от наемателя на помещенията, където се помещава в-к

...
Дължимите суми от наемателя на помещенията, където се помещава в-к
Коментари Харесай

МК няма никакви отношения и никакъв договор с какъвто и да е вестник или медия, заяви Минеков

" Дължимите суми от наемателя на пространствата, където се обитава вестник " Труд ", са били желани още по времето на Вежди Рашидов, по-късно от служебния министър Рашко Младенов, по-късно финансовият отдел във финансова дирекция е предложил на министър Боил Банов да подпише, с цел да си изиска загубите, само че той е отказал. Този път това се случи. Това са връзките, които Министерство на културата има с компанията на младия Блъсков " Южен кръст " Ние нямаме никакви връзки и никакъв контракт с какъвто и да е вестник или медия ".

Това съобщи пред БНР министърът на културата проф. Велислав Минеков.

Той посочи, че няма и контракт, който да слага връзките в състояние, че да бъде преотдавано помещението:

" Това е упоменато в подписания контракт с " Южен кръст ".

По думите му е била спазена цялата правосъдна процедура, преди да се стигне до запечатването на публицистичните пространства на вестник " Труд ".

Договорът сред МК и компания " Южен кръст " е подписан през 2012 година, посочи той.

Министър Минеков дефинира цените на наема като комични и акцентира, че в региона няма такива:

" Години наред наемът е от близо 5,5 лв. на квадратен метър. В прилежащия регион наемите са сензитивно разнообразни.... Ще пожелаеме до стотинка всичко, което е на МК.... Министерството би трябвало да си върне всички парцели, които са били раздавани по най-безобразен метод. Има и един хотел, който е благосъстоятелност на МК, е бил предан чартърен, само че не е получен нито един лев. Хотелът е до Черно море, с басейн, със 111 кревати. 7-етажна постройка, историческа, в центъра на София е отдадена чартърен, 7-ма година МК не получава един лев. Възнамерявам цялата благосъстоятелност, продавана или раздавана по този метод, да бъде върната в Министерството ".

Проф. Велислав Минеков разяснява, че и партия ГЕРБ не е плащала наема си за офисите, които употребява в НДК:

" Имало е една наклонност къде и по какъв начин всеки да се почувства добре във връзка с неплащането на каквито и да е средства. Нещата не са чак толкоз учудващи ".

Той съобщи, че по време на чуването му в сряда в Народното събрание ще призове ГЕРБ да освободи двата етажа в постройката на НДК, където се обитава партийната централа:

" Време е да се пристъпи към освобождение, защото от 2009-а година са употребени изцяло гратис.... Ако ги изчислим по цените в региона, това значи 6 млн. лв. загуба за интервала на прилагане.... Ще приказвам с регионалния шеф, с цел да може да се откри едно почтено място за партия ГЕРБ ".

Според служебния министър ГЕРБ " имат задоволително огромна дотация, с цел да заплащат и за своя партиен щемпел ":

" Няма никакво значение какво се написа в тази медия, аз не диря комфортни медии за Министерството ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР