Дали в началото на новата година или просто на новия

...
Дали в началото на новата година или просто на новия
Коментари Харесай

Как да вкараме ред в гардероба

Дали при започване на новата година или просто на новия сезон, подреждането на дрешника е една задача, която все се опитваме да отложим оптимално дълго . Да, много е досадно, само че и е неотложно. А в случай че сме наясно с някои лесни трикчета, няма да се мотаем толкоз, с цел да вкараме облеклата си в ред.
 Гардеробът и един бърз трик за почистване на място в него
Бърз трик за почистване на място в дрешника

Трябва ни нещо доста просто

Разбира се, постоянно участва и прочувственият миг, който прави раздялата ни с една или друга дреха по-труднa. Но ние знаем, че не трябва да робуваме на движимости. Затова запретваме ръкави за тези четири лесни стъпки.

Всичко на открито

Преди да внесем ред, би трябвало да създадем безпорядък. И това важи в цялостна мощ и за подреждането на дрешника. Когато извадим безусловно всички облекла, с изненада ще установим какъв брой доста от тях не носим, просто тъй като не са ни пред очите, а са забутани в някой отдалечен и недосегаем ъгъл.
 Снимка 511844

Когато имаме образна визия за всичко, което притежаваме, можем да отделим " скъпоценните камъни " от " боклука " и да се разделим с всичко, което умишлено подбутваме все по-дълбоко в дрешника, а в действителност добре знаем, че едва ли в миналото още веднъж ще облечем.

Зониране

След като сме извадили всичко, разделяме облеклата по групи - дънки, поли, спортни екипи, публични тоалети и така нататък Част от облеклата слагаме в купчина, с която ще се разделим, като можем да ги дадем за преработване, да ги подарим на близки или да ги дарим на нуждаещи се.

Ако имаме повече въображение и свободно време, може да отделим и облеклата, на които можем да вдъхнем нов живот - да създадем дългите дънки на къси или с някоя апликация да скрием дребната дупчица, която по този начин ни се набива на очи.
 Снимка 511847

Обективност

Разбира се, постоянно сме размекваме за онази розова рокличка, която може към този момент да ни е прекомерно къса, само че пък, знае ли човек, може някак вълшебен да ни стане отново по размер. А най-важното предписание е да бъдем сериозни и справедливи към всяка една дреха, и то по два критерия - дали още ни става и дали още подхожда на стила ни, който напълно обикновено се променя непрестанно.

Ако дадена дреха не е най-качествената от всяка категория, не ни е нужна или най-любима, то тогава няма място още веднъж в дрешника, а отива непосредствено в купчината, с която би трябвало да се разделим, предава InStyle.
 Снимка 511846

Поддържане

След като един път сме подредила дрешника, не по-лесна задача е да го поддържаме в този тип. А правилото, което може доста да я улесни е, че с всяка нова дреха, която слагаме на окачалка или на рафта, би трябвало да се разделим с друга. Така ще понижим импулсивните покупки и ще се замисляме повече от какво тъкмо имаме потребност и дали пък към този момент не го притежаваме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР