Дали сме се замисляли за какво харчим парите си и

...
Дали сме се замисляли за какво харчим парите си и
Коментари Харесай

ВАЖНО: Можем ли да предвидим каква сметка за парно ще получим?

Дали сме се замисляли защо харчим парите си и какви са нашите наложителни месечни разноски? Ако отговорът е " да ", значи вие сте 1/3 част от българите.

Голям % от хората за жалост нямат навикда водят точна сметка за фамилните доходи и разноски. Когато обаче става въпрос за заплащане на главните битови потребности като ток, парно и вода, фамилното бюджетиране става един важен фактор в дома.

Вземането на верни решения подсигурява непоклатимост и прогнозируемост през цялата година. Както се приказва в последните месеци, най-вероятно ще има нарастване на отоплението след 1 януари 2022 година Коментира се шоково постъпване на парното с над 30%. Тук идва разумният въпрос, какъв брой тъкмо ще е сметката в зимните месеци и по какъв начин битовите клиенти могат да избегнат заплащането на високи сметки. Оказа се, че има метод - посредством заплащане на употребяваната топлинна сила на равни вноски през цялата година. При тази скица даже да има покачване на цената, тя няма да се отрази по този начин фрапантно на клиента.

В това отношение от " Топлофикация Перник " са планували опция за подписване на контракти " Равни вноски ". Експерти от сдружението описаха по-подробно за програмата и нейните преимущества. " Всеки клиент, който се включи в акцията, заплаща контрактувана сума 11 месеца. Последната вноска е изравнителната. От изискванията на програмата могат да се възползват всички консуматори, които нямат остарели отговорности към сдружението. Размерът на месечната сметка се пресмята като количеството топлинна сила, употребявано в съответното жилище през предходния отоплителен сезон, се умножи по настоящата сега цена на топлинната сила и се раздели на 12 равни елементи ", обясниха експертите на топлофикацията. Те обявиха, че с изключение на, че клиентите ще имат ясно закрепен разход за отопление и топла вода, те ще получат 3% месечна отстъпка.

" Потребителите ще употребяват отстъпката от 3% при погасяване в период на всяка от 11-те вноски, а при положение, че издължи едновременно всички 11 вноски, клиентът ще заплаща още по-малко. При предплатено заплащане на 11-те вноски по контракта отстъпката е 8 % и с 30% се понижава изравнителната сметка ", споделиха още специалистите. " По-подробна информация за изискванията и опциите, които предлагаме, може да бъде получена на нашия уебсайт, дежурните телефони, както и на място. Уверени сме, че с „ Равни вноски “ ще удовлетворим желанията на нашите клиенти и ще останат удовлетворени ", прибавиха още от топлофикационното сдружение.

Потърсихме за коментар Иван А. дълготраен клиент на " Топлофикация Перник ", който за втора поредна година избира " Равни вноски ". Според него най-големият плюс е, че всеки месец знае каква сума би трябвало да отдели за топлоенергия. " Аз съм от хората, които обичат да възнамеряват всичко. Така знам, че всеки месец ще отделя Х пари за парно, топла вода, заем, лизинг и така нататък По този метод нямам неприятни изненади през цялата година ", споделя още той.

" Вместо това мога да се концентрирам върху нещо по-приятно като да вземем за пример да възнамерявам идната фамилна отмора, когато имам нужните средства поради вярното бюджетиране през останалите месеци ", добавя още Иван. По думите му всеки човек има разнообразни доходи, разноски и метод на живот. " За едни няма проблем да заплащат по-високи сметки, за мен обаче не е по този начин. На база " проба-грешка " постоянно диря най-хубавото решение за мен. Смятам, че заплащането на равни месечни вноски е комфортният метод. В последна сметка, в случай че проектът ни е добър, ще излезем на плюс, когато теглим чертата в края на годината ", изясни Иван.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР