Дали ще бъдат подновени полетите от Русия до България, ще

Дали ще бъдат подновени полетите от Русия до България, ще ...

Москва казва утре ще пуска ли руски туристи у насДали ще бъдат подновени полетите от Русия до България, ще стане ясно вероятно на 11 май. Очаква се утре руската страна да публикува списък на държавите, до които гражданите на федерацията не могат да пътуват, съобщи пред БНР Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара.  До 20 май и други държави, основно европейски, ще извадят България от "червената зона" и няма да налагат карантина на пребивавалите у нас.

"Спрени са полетите от Русия, но очакваме да бъде разберем дали  сме тотално забранени, дали небето е отворено, дали е затворено, това предстои да бъде прието", поясни Димитров. 

Той разказа и за проблема с поставянето под карантина на румънските туристи: "В момента положението е следното. Ако сте ваксиниран, вие не сте в карантина, но ако имате малко дете, когато се върнете обратно, то е под карантина, така че и вие ще стоите 10 дни минимум". 

Според Илин Димитров в минали години броят на румънските туристи, които са посещавали България, е достигал 100 хиляди, но за тази година са под 10 хиляди. Основната причина за отлива е, че дори за  2-3 дни у нас после трябва да пазят 10-дневна карантина. 

Ок камарата се надяват юли да бъде по-добър месец и да пристигат туристи от Германия и Обединеното кралство. 

 

Източник: segabg.com