Дали създаването на общ изкуствен интелект ще е катализатор за

...
Дали създаването на общ изкуствен интелект ще е катализатор за
Коментари Харесай

“Нечовешкото бъдеще” - "Терминатор" ли ни чака или "Аз, роботът“

Дали основаването на общ изкуствен интелект ще е катализатор за ярко бъдеще на взаимна работа или началото на нещо надалеч по-мрачно?

" Причината да слагаме подобен вид тематики е да обрисуваме методите, по които светът ни може да се провали. В момента, в който ние започваме да си представяме всички тези ужасни способи, по които всичко може да се случи, ние може да сме по-провокирани да действаме в посока, в която да предприемем някакви дейности, с цел да не се случват такива неща ". Това разяснява в изявление за предаването " Хоризонт до обед " Любомир Бабуров от Сдружение " Рацио ".

" Изкуственият разсъдък е технология и както всяка технология те може да ни заплашва, само че може и да ни оказва помощ ", изясни пред БНР Константин Василев , програмист със уязвимост към изкуствения разсъдък, който се занимава с мобилни приложения и игри:

" Ядрената технология е добър образец за това – има бомби, само че има и електроцентрали. За момента методът, по който строим изкуствения разсъдък, е основно потребен за нас и в действителност няма положителни образци за вреди от него, само че това не пречи на хора като Илон Мъск да повдигат тематиката, че това, което строим, в един миг, може да ни надеволюира или изобщо да се развие доста по-бързо от нас ".
Цялото изявление с Любомир Бабуров и Константин Василев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР