Дългоочакваното продължение на филма Аватар получи похвали от филмовите критици,

...
Дългоочакваното продължение на филма Аватар получи похвали от филмовите критици,
Коментари Харесай

Аватар: Природата на водата - между новаторството и мъчението с тюркоазен цимент

Дългоочакваното продължение на кино лентата " Аватар " получи похвали от филмовите критици, които споделиха, че още веднъж са останали възхитени от образното майсторство на режисьора Джеймс Камерън, съобщи Ройтерс. 

" Аватар: Природата на водата " потегля по кината в петък, 13 години откакто първият филм изуми публиката с новаторска 3D технология и се трансформира в най-касовата продукция на всички времена с 2,9 милиарда $ от продажба на билети.

Продължението предлага по-усъвършенствани 3D изображения, показващи водни същества на тучната луна Пандора.

До вторник следобяд 85 % от 100 и седемте отзива, събрани на уеб страницата " Ротън томатоус " (Rotten Tomatoes), приветстваха новия филм. 



" Аватар: Природата на водата " е зашеметяващо образно угощение, което си коства трите часа и 12 минути ", написа Ричард Ропър от " Чикаго сън-таймс ". 

Не липсват и похвали за историята на високия наследник народ На`ви, който е заставен да избяга от гората в океана.

" Триизмерните специфични резултати са все по този начин изключителни, само че сюжетът този път е по-добър, като сюжетът е по-емоционално ангажиращ, в сравнение с в оригинала ", споделя Ранди Майерс от " Сан Хосе мъркюри нюз ". 

Лия Грийнблат от " Ентъртейнмънт уикли " назовава кино лентата " точно създаване на света, по-изумително и завладяващо от всичко, което в миналото сме виждали на екран ".

Големият въпрос, който занимава Холивуд, е дали " Аватар: Природата на водата " ще успее да си възвърне големите индустриални и маркетингови разноски. Камерън съобщи пред списание Джи Кю (GQ), че филмът ще би трябвало да завоюва 2 милиарда $, с цел да излезе на облага.

Шон Робинс, основен анализатор в Бокс Офис Про (Box Office Pro), предвижда, че " Аватар: Природата на водата " ще осъществя минимум 150 милиона $ от продажба на билети през първия си уикенд на огромен екран в Съединени американски щати и Канада.

Не всички кино критици са впечатлени от " Аватар: Природата на водата ". Някои възразяват против дългото времетраене или споделят, че не са били привлечени от историята. 

" Докато гледате кино лентата, се чувствате, като че ли сте подложени на водно изтезание с тюркоазен цимент ", споделя Роби Колин от " Дейли телеграф ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР