Дългоочакваният, четвърти студиен албум на британската суперзвезда Адел – „30“,

...
Дългоочакваният, четвърти студиен албум на британската суперзвезда Адел – „30“,
Коментари Харесай

30 на Адел е Албум на годината във всички формати

Дългоочакваният, четвърти студиен албум на английската суперзвезда Адел – „ 30 “, завладя върховете и на трите ранглисти за албуми на Международната федерация на звукозаписната промишленост /IFPI/. Завръщането след шестгодишна пауза донесе на певицата първото място в „ Глобален албум на годината във всички формати “ (Global Album All Format Chart), „ Най-продаван албум за годината в света “ (Global Album Sales Chart) и в най-новата ранглиста - „ Най-продаван винилов албум за годината в света “ (Global Album Vinyl Sales Chart).

„ 30 “ излезе на 19 ноември 2021 година и доближи първо място в чартовете в над 20 пазара, в това число Съединени американски щати. Само за два месеца, до края на премиерната си 2021 година, той се продаде в тираж, подобаващ на еквивалента на 5 милиона бройки физически продажби.

Франсес Муур, основният изпълнителен шеф на IFPI, сподели: „ Прекрасно е, че Адел се завърна и издаде нова музика през втората половина на предходната година. Доминацията ѝ в трите ранглисти на IFPI за албуми приказва за нейния неповторим гений за писане на песни, емблематичен глас и ненамаляваща международна известност. “

„ Щастливи сме да връчим на Адел и екипа ѝ премията „ Албум на годината във всички формати “ на IFPI и ги поздравяваме от сърце за тази звездна година. “ В Топ 10 на в „ Глобален албум на годината във всички формати “ /класация, която обгръща физически продажби, цифрови изтегляния и потребление през стрийминг платформи/ попада името на още една английска звезда – Ед Шийрън, и неговия албум „ = “.

И в тази ранглиста не липсват дебютанти. След като Оливия Родриго се подреди десета в „ Глобален актьор на 2021 “, а синглите ѝ “drivers license” и “good 4 u” заеха надлежно пета и осма позиция в Топ 10 на „ Глобален цифров сингъл за 2021 “, в този момент впечатляващият ѝ дебютен албум SOUR стана втори в „ Глобален албум на годината във всички формати “.

За пръв път в класацията влизат и The Kid LAROI с F*CK LOVE (Mix Tape), който стана седми, и Doja Cat с Planet Her, която зае десетата позиция. Шведските митове ABBA също намeриха място в Топ 10 с първия си студиен албум от 40 години насам – Voyage, който стана осми. Той влезе и в още една от класациите - „ Най-продаван албум за годината в света “, където е втори. Класацията „ Най-продаван албум за годината в света “ /комбинираща продажби на физически носители и изтегляния на цифрови албуми в международен мащаб/ пък затвърждава значимостта на Азия като пазар за осъществяване на физически продажби.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР