Дългогодишният шофьор Йордан Попгерасимов е бил зад волана на автобуса

...
Дългогодишният шофьор Йордан Попгерасимов е бил зад волана на автобуса
Коментари Харесай

Разбра се кой е шофьорът на училищния автобус, на когото Джамбазки пожела да бъде пребит с тояги!

Дългогодишният водач Йордан Попгерасимов е бил зад кормилото на рейса на помощното учебно заведение в село Долно Драглище, минал през жп линията на спусната преграда и червен семафор., оповестява struma.bg.

Попгерасимов бе изобличен за осъщественото нарушаване от различен водач, пуснал видеоклип в обществените мрежи. На него се вижда, че рейсът е цялостен с възпитаници, и все пак минава през прелеза на теснолинейката край село Баня, написа Блиц.

Заради безотговорната постъпка на лидера на учебния рейс през вчерашния ден стартираха инспекции от Регионалното ръководство на образованието, ДАИ и КАТ, а на шефа на учебното заведение се наложи да дава писмени пояснения в РУО – Благоевград за скандалния случай.

 „ Водачът ми даде устни пояснения. Каза, че бариерата е била спусната, когато е отивал за Разлог в 7:00 часа и на връщане, било е след 7:30 ч., още веднъж е била спусната. Доколкото разбрах, бариерата постоянно не работи, само че това никой не го удостовери. Издадох заповед да ми даде писмени пояснения. Длъжни сме да спазим процедурата, преди да се подхващат каквито и да било ограничения против лидера. Не мога да наложа наказване, без да сме изяснили случая.

Направил е неточност. Току-що ми се обадиха, че ще стартират инспекция и от ДАИ. Ще забележим какво мнение ще дадат и оттова. Най-тежкото наказване е уволняване, другите са забележка и предизвестие за уволняване ”, сподели шефът на помощното учебно заведение Кирил Караджов. Той добави, че лидерът е с дълготраен стаж и до момента не е имал нарушавания.

Директорът добави още, че съгласно обясненията на лидера във времето, в което рейсът е минал през жп прелеза, сред 7:30 и 8:00 часа не минава трен. По разписание той минава в 6:52 часа. Директорът съобщи още: „ В ученическия рейс, минал на спусната преграда и сигнализиращ алено семафор, са пътували 6 деца и един педагог ”. Кирил Караджов чакаше през вчерашния ден следобяд в Благоевград началника на РУО Ивайло Златанов персонално да беседва с него за случая. Дали е имало щета в бариерата, занапред ще се открива от способените органи.

Дежурният началник придвижване във вчерашния ден на гара Разлог отхвърли да разясняват дали същия ден е имало щета с претекста, че не е оторизиран да дава информация. Според осведомени с механизма на работа автоматизираната преграда се задейства от преминаващия трен на несъмнено разстояние преди прелез. В практиката има случаи, когато бариерата пада и когато няма преминаващ трен. В подобен случай тя алармира в най-близката гара и от там се подхващат съответните ограничения. Постъпката на лидера бе наказана строго и от кмета на Разлог Красимир Герчев. Градоначалникът разяснява случая, само че показа, че община Разлог не е страна по проблема.

„ Автобусът е трансфериран на учебното заведение със заповед и е под негова пълномощия. Директорът е лицето, което може да води дисциплинарни производства и да предприеме съответните дейности по изясняване на случая и надлежно да наложи наказване. Моето мнение е, че лидерът е трябвало да изчака, до момента в който не се обясни въпросът или до момента в който не пристигна оторизиран представител на БДЖ. В никакъв случай не би трябвало да се излага въпреки и при най-малък риск животът на децата, лидера и който и да е било.

Случаят занапред ще се обяснява, само че каквото и да покажат инспекциите, мнението ми е, че даже и бариерата да не е работила, водачът е трябвало до подаде сигнал, да изчака оторизиран представител на БДЖ, с цел да се подсигурява сигурността на преминаващите. За мен всяко друго деяние е своеволно и безогледно, в това число и от страна на останалите водачи, които са минали през линията ”, сподели кметът Кр. Герчев.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР