Дългогодишните опити на Русия да намали зависимостта на военно-промишления комплекс

...
Дългогодишните опити на Русия да намали зависимостта на военно-промишления комплекс
Коментари Харесай

Руски секретен доклад: Опитът за отказ от западните технологии е провал, армията деградира

Дългогодишните опити на Русия да понижи зависимостта на военно-промишления комплекс от вноса на значими съставни елементи и технология е претърпял провал на фона на въведените от Запада наказания, оповестява Bloomberg като се базира на конфиденциален одит на Генералната прокуратура на РФ до който организацията е получила достъп.

От него излиза наяве, че в Русия от 2019 година е работила стратегия с ясно избрана цел за понижаване на зависимостта на военно-промишления комплекс от западните доставки до 2025 година.

Задачата е била организирането на лично произвеждане на разнообразни типове въоръжения: от радари до подводници и системи за противоракетна защита.
Но вътрешна инспекция на проекта 10 месеца преди нахлуването в Украйна посочила, че той е провален по почни всички индикатори.

В отчета, датиран април 2021 година, се показва, че е трябвало да бъдат сменени 177 хиляди съставния елемент употребявани в 278 вида военна техника. Трябвало е да се откажат и 640 съставния елемент украинско произвеждане.

Само през 2020 година Русия се е надявала да откри подмяна на 18047 съставния елемент за 43 вида техника, само че съумяла единствено с 3148 позиции.

На потребностите на леките многоцелеви хеликоптери Ка-226.80 са били отделени над 230 млн рубли. Производството на аналоговите електронни съставни елементи от " нулата " подари не почнало, от плануваните 4148 разнообразни съставния елемент нито един не видял бял свят.

В същата година Москва съумява да провежда стратегически доставки на аварийни елементи за малко над една трета от плануваните 7244 плана.

От 484 плана, ориентирани към смяна на веригите на доставяне, едвам пет постигнали някакъв напредък.

През 2021 година били прекъснати многомилиардни контракти с съветски научни институти и компании откакто било открито, че при производството на " съветски " аналози скрито са употребявани западни съставни елементи. 

От програмата за противоракетна защита били изпълнени едвам 0.3% от дилемите, от системите за ранно предизвестие - 0.7%. 

Изцяло били провалени стратегиите за подмяна на съставни елементи за атомните подводници на РФ, бомбардировачите ТУ-22М3, изтребителите-бомбардировачи Су-34, както и няколко вида ракети, самолетите Ил-96, зенитно-ракетните комплекси Бук-М3, хеликоптерите Ка-52К, дроновете Форпост.

Според оценката на специалисти, всичко това значи, че съветската войска ще продължи да деградира, а някои от най-модерните типове съветски въоръжения напълно зависят от западни съставни елементи: крилатите ракети, бомбардировачите ТУ-22, ПЛ, системите за противовъздушна защита.

Дефицитът на модерни оръжия принуждава Русия да разчита на мостри от руската ера и Кремъл надали ще успее да продължи масираните ракетни удари против Украйна, без значение от опасността на Путин да продължи с ескалацията на войната.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР