Дългогодишен политически партньор на Ангела Меркел зове за включването на

...
Дългогодишен политически партньор на Ангела Меркел зове за включването на
Коментари Харесай

Близък на Меркел зове за широка коалиция

Дългогодишен политически сътрудник на Ангела Меркел зове за включването на главния съперник – социалдемократите на Мартин Шулц, в ръководството на Германия. Баварският министър председател Хорст Зеехофер и водач на Християнсоциален съюз (ХСС), единен с Християндемократичния съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, прикани за образуване на нова огромна коалиция със Социалдемократическата партия на Германия (ГСДП). Той изрази мнението си в изявление за в. " Билд ам Зонтаг ", съобщи БГНЕС.

" Съюз сред ХДС/ХСС и ГСДП е най-хубавият вид за Германия ", сподели Зеехофер. Той предизвести обаче, че социалдемократите не би трябвало да дават нереалистични условия за сформиране на коалиция. Политикът сподели още, че досега не е взел решение за това дали ще остане ръководител на Християнсоциалния съюз.

БГНЕС напомня, че страната с най-мощната стопанска система в Европа бе обхваната от политически разтърсвания, откакто проучвателните договаряния за коалиция сред консерваторите на канцлера, либералите от Свободната демократична партия (СвДП) и Зелените се провалиха. На парламентарните избори в германия на 24 септември консервативният блок на Меркел приключи преди всичко, само че с рекордно ниски резултати. Така, без изрично болшинство, канцлерът трябваше да търси съдружната поддръжка на СвДП и Зелените. Проучвателните договаряния сред тях обаче не съумяха да завършат със съглашение, като съществени спънки пред него бяха въпросите за миграцията, климата и европейската политика.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР