Дадохме възможност на карантинираните и хората в COVID-отделенията за гласуване.

...
Дадохме възможност на карантинираните и хората в COVID-отделенията за гласуване.
Коментари Харесай

Депутати от ГЕРБ и БСП в спор за гласуването на карантираните хора

Дадохме опция на карантинираните и хората в COVID-отделенията за гласоподаване. Заявленията се подава 3 дни преди деня на вота.Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Евгения Алексиева.

"Трябва софтуерно време на екипите на РЗИ, с цел да могат да се обработят заявките ", отговори тя на въпрос какво ще стане с хората, заразили се или карантинирани в деня на вота.

"Ние предложихме ден преди датата на вота карантиниратните лица да могат да подават заявки, с цел да гласоподават. Не е нужно доста време, с цел да се сравнят данните им ", съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Иван Иванов.

"Комисията за карантираните хора ще се състои от трима члена - от разнообразни парламентарни сили. На всички избори до момента е имало преносими комисии ", напомни Алексиева.



"Няма по какъв начин да бъдат имунизирани членовете на СИК до деня на вота ", разяснява социалистът.

"Би било добре да можем да имунизираме хората с преносимите комисии. Има огромен риск за здравето им, само че и не знаем каква ще е обстановката в деня на изборите ", заяви националната представителка от ГЕРБ.

Управляващите дадоха отговор и на предлагането на ГЕРБ за видеонаблюдение на секционните изборни комисии.

"Кой ще подсигурява, че камерите няма да снимат данните на хората? Никой не подправя протоколи ", отговори Евгения Алексиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР