Дадоха по спешност гръцко гражданство на кипърец, за да стане

...
Дадоха по спешност гръцко гражданство на кипърец, за да стане
Коментари Харесай

Гърция спешно даде гражданство на кипърец, за да стане министър

Дадоха по неотложност гръцко поданство на кипърец, с цел да стане министър в Гърция. Бившият еврокомисар от Кипър Христос Стилианидис поема министерския пост в новото министерство за гражданска отбрана и ръководство на рецесии.

Съгласно настоящата конституция в Гърция е възможно министрите да имат двойно поданство, едното от които е наложително да е гръцко.

Христос Стилианидис получава през днешния ден гръцко поданство, заяви представителят на държавното управление. Ще постави клетва в петък.

След опустошителните пожари това лято министър председателят Кириакос Мицотакис извърши промени в държавното управление, като в Атина се сътвори ново министерство за битка с естествените бедствия, както и рецесията, провокирана от пандемията.

Христос Стилианидис е някогашен еврокомисар по филантропична помощ и ръководство на рецесии се показва в информацията за новия гръцки министър. Неговата идея включва акцент върху предварителната защита и съдействие в границите на Европа на националните проекти за ръководство на рецесии.

Все още няма публично изказване на опозиционните партии, само че депутати към този момент обявиха, че Стилианидис е безспорен специалист на международно равнище и е „ чест за Гърция присъединяване му в държавното управление “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР