Да, въпреки че все още около нас е по-скоро снежно,

...
Да, въпреки че все още около нас е по-скоро снежно,
Коментари Харесай

Зеленчуците са от природата. А кулинарното вдъхновение – от нас


Да, макар че към момента към нас е по-скоро снежно, в сравнение с цялостно с раззеленяващи се дървета, публично пролетта настъпи. И биологичният ни часовник от ден на ден ще отмерва ритъма на тялото ни по " новото " лятно време. А какво значи това, когато става дума за хранителния ни режим.

Всеизвестен факт е, че след зимния интервал, в който на респект най-вече са месните и малко по-тежки храни, е добре да освежим менюто си, с цел да подготвим организма си и за един по-плавен и натурален преход към летните месеци. Които колкото и да ни се костват надалеч в този момент, ще дойдат напълно скоро. Промяната в продуктите, с които подготвяме фамилната вечеря или обяд, се постанова и заради обстоятелството, че обичайно в миналите 3-4 месеца водим и малко по-заседнал метод на живот. И в този момент, когато тялото ни има потребност от оживление, е добре да съобразим и какво одобряваме в дневното си меню.

На първо място, бихме ви предложили в действителност равномерен преход, което ще рече последователно включване на колкото се може повече плодове и зеленчуци, които да консумирате под всякаква форма. Що се касае до зеленчуците, тъй като те постоянно са по-предизвикателната част във връзка с подобаващите предписания и персоналното ни ентусиазъм, бихме предложили тези, които са в типично пролетните цветове – зелено, жълто, оранжево и несъмнено – бяло.

Може би към този момент се досещате, че това са краставици, салати, спанак, броколи, грах, зелен боб, моркови, карфиол, царевица и не на последно място фамилията на боба и лещата. Истината е, че всички тези артикули са еднообразно подобаващи както за свежи пролетни салати, по този начин и за леки предястия, или пък за вкусни гарнитури към главното ядене.

Специално за тези от вас, които пък не разполагат с доста свободно време, предлагаме консервираните или замразени зеленчуци, които може да откриете в съвсем всеки магазин или огромен хипермаркет. И даже и на пръв взор да не си представяте свежестта, затворена в консерва или замразена, то имайте поради, че потвърдилите се във времето производители, като Bonduelle, да вземем за пример, са поръчител за високо качество на точно тези хранителни артикули.

Обръщаме внимание точно на тази марка и тъй като компанията напълно скоро започва обичайна си пролетна акция " Зеленчуците са от природата. А премиите – от нас! ", която ще продължи до 18 април. В рамките на интервала Bonduelle ни показва 4 специфични готварски предписания, създадени особено за пролетния сезон.

Нещо повече, подготвили са и голям брой кулинарни награди, измежду които апарат за готвене на пара, висок клас тенджери и тигани, пролетни салатиери, които ще ви оказват помощ да приготвите освен по апетитен и елементарен метод обичаните си зеленчуци, само че и ще запазят оптимално вкусовите и хранителни качества на обичаното фамилно меню.

Освен 4-те предписания напълно скоро ще можете да се запознаете и с пролетните решения на едни от най-обичаните кулинарни блогъри у нас, които ще показват всеки по 2 предписания в личните си онлайн канали. И те въодушевени от природата. Следете блоговете на Ани Шакарян, Жана Душкова, Люси Евтимова, Таня Донева и Анатолий Попов.

Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР