Да! Тренировките с телесно тегло (използвайки само телесното си тегло

...
Да! Тренировките с телесно тегло (използвайки само телесното си тегло
Коментари Харесай

Забравете да тежките тренировки! Защо да тренирате само с телесно тегло?

Да! Тренировките с телесно тегло (използвайки единствено телесното си тегло за съпротива) могат да бъдат ефикасен вид подсилване на мускулите и положително допълнение към вашата фитнес стратегия. Тренировките с телесно тегло могат да бъдат също толкоз ефикасни, колкото тренировките със свободни тежести или машини с тежести.

Министерството на здравеопазването и филантропичните услуги на Съединени американски щати предлага да се вършат най-малко 150 минути умерена аеробна интензивност или 75 минути енергична аеробна интензивност на седмица; Или направете композиция от умерена и енергична активност. Опитайте се да включите извършения за силова подготовка за всички съществени мускулни групи във вашата рутинна подготовка, най-малко два пъти седмично.

За да употребявате телесното тегло при извършения за подсилване на мускулите, пробвайте извършения като следното:

- Клекове

- Напади

- Коремни преси

- Лицеви опори - типичен

- Лицеви опори - на стол, маса, стена

- Стъпкови извършения
 Няколко други възможности на фитнеса, които да опитаме Няколко други възможности на фитнеса, които да опитаме
Искате да упражнявате, с цел да свалите килограми, само че нямате предпочитание да се затваряте в зала с други хора? Няма проблем - ние сме отсреща да...

Извършвайте плавни, следени придвижвания. Укрепвайте противоположните мускули, като тези в гърдите и гърба, и се стремете да поддържате мускулния баланс.

След като елементарно можете да извършите упражнение за серия от 12-15 повторения, пробвайте различни форми на упражнението, с цел да увеличите в допълнение съпротивата или да увеличите предизвикването към вашето тяло.

Например, можете да започнете, като извършите лицева опора за стена, в случай че имате компликации с елементарната лицева опора. За по-голямо предизвикателство пробвайте да извършите модифицирани лицеви опори. Модифицираната лицева опора е сходна на класическата лицева опора, само че вие държите коленете си на земята по време на упражнението. След като можете да извършите модифицирани лицеви опори, пробвайте да извършите типичен лицеви опори.

Можете да вършиме разнообразни типове извършения с вашето телесно тегло, с цел да се насочите към всички съществени мускулни групи. Можете също по този начин да вършиме извършения с телесно си тегло на всички места, без в допълнение съоръжение и без спомагателни разноски.

Но не забравяйте да употребявате вярната форма и техника при всяко упражнение с телесно тегло, с цел да получите оптималната изгода и да избегнете пострадвания. Почивайте най-малко един ден сред упражненията за всяка съответна мускулна група, тъй че мускулите ви да имат време да се възстановят.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР