Да сте виждали преуспяващи бизнесмени, които се интересуват от външния

...
Да сте виждали преуспяващи бизнесмени, които се интересуват от външния
Коментари Харесай

Когато видите какво се крие в часовниците „Ролекс“ и ще осъзнаете защо са толкова скъпи (ВИДЕО)

Да сте виждали преуспяващи предприемачи, които се интересуват от външния си тип да носят електронни часовници, било те да са всред най-известните марки от този вид? Не, в случай че някой не желае да наподобява прекомерно ексцентричен! Действително, всеки уважаващ себе си мъж, който желае да бъде разпознат като сполучлив и със постоянни позиции в бизнеса (но и измежду жените), не може да не включи в аксесоарите си часовник като Rolex – най-разпознаваемата марка, а също и една от най-престижните и най-скъпи в света!

Но като всеки часовник от този вид и Rolex-ът с времето би трябвало да бъде почистван грижливо, с цел да бъде освен грациозен аксесоар, само че и с цел да дава отговор безусловно прецизно на условията да мери времето с акуратност.

А по какъв начин се почиства един подобен часовник може да видите в елементи във видеото.

Ще се изумите от поредицата комплицирани интервенции, които специалистът-часовникар следва да извърши, с цел да доближи до всяка част, било то мост, колело, пружина или различен детайл. Вижте единствено големият набор от прецизни принадлежности, които той употребява, с цел да измъкне благодарение на лупа микровинтчетата и централната ос, след това да в профил циферблата, да разглоби и извади с пинсета големия брой елементи с размери неведнъж към милиметър, до момента в който доближи до самия механизъм със зъбните колелца и отдели салдото и основната пружина.

Чак тогава стартира същинската интервенция по почистването на движещите се елементи. След това следва смазване със особено фино масло и сглобяване в противоположен ред – по този начин общият брой на осъществяваните интервенции надминава 120!

Тук безспорно си задавате въпросите: какъв брой време би трябвало да бъде обучаван човек, с цел да доближи такова майсторство и какво следва да бъде заплащането на неговия явно свръхквалифициран труд? Обучението безспорно продължава с години като непрекъснато има спомагателни квалификации, за последните механизми на марките, само че си коства поради впечатляващото високото възнаграждение!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР