Да си на 32 години и все още да нямаш

...
Да си на 32 години и все още да нямаш
Коментари Харесай

32-годишният основател на компания за $1 милиард, който все още живее под наем

Да си на 32 години и към момента да нямаш личен дом не е чак толкоз изненадващо. Но в случай че прибавим към това и лична компания за милиард $ нещата биха изглеждали много по-интересно.

Това е историята на Стивън Лам, който съумява да сътвори старт-ъп преди няколко години, който към този момент доближи пазарна капитализация от 1 милиард $.

Лам слага началото на компанията GoGoVan преди пет години в Хонконг. Дружеството развива активност в региона на логистиката, като предлага платформа за наемане на подобен транспорт. В момента GoGoVan има над 2000 чиновници и 8 милиона водачи.

Въпреки този триумф Лам към момента живее в един от по-бедните квартали, в който е израснал, споделя CNBC. Нещо повече допреди една година той към момента не е женен и работи с родителите си.

Днес той живее със брачната половинка си настрана, само че към момента не се е решил на огромната крачка да си вземе личен апартамент, а живее чартърен.

" За мен е значимо да има място, където да пребивавам. Но парцелът не е инвестиция за мен ", споделя той.

Това звучи необичайно за младеж с много благоприятни условия, като съгласно изследвания точно закупуването на парцел се възприема като една от най-важните крачки от неговото потомство.

" Аз избирам да вложа тези пари в друга опция, в нов старт-ъп, в нов бизнес, вместо да си купя кутийка в постройка ", изяснява концепцията си Стивън Лам.

Въпреки сполучливия си бизнес обаче той към момента не разполага с чак толкоз персонални средства. Капитализацията на GoGoVan не се отразява непосредствено върху благосъстоянието на създателя й.

И без значение, че компанията разполага със свободни средства, основателят й избира да ги насочи към бизнеса, в сравнение с към нещо друго.

Може би решението на Лам не би изглеждало толкоз изненадващо като се вземе поради фактът, че към момента Хонконг е най-скъпият заможен пазар в света.

" Аз пристигам от оскъдно семейство. Независимо, че имам положително обучение, даже да бях почнал доста добра работа по-рано и спестявах пари, щеше да ми отнеме към 10 години, с цел да събера задоволително за апартамент ", признава той и приключва:

" След десетилетие, да, купуваш си апартамент, само че какво се случва по-късно? Това е въпрос, който може да не получи своя отговор. ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР