Да се забрани употребата на електронни цигари на закритите обществени

...
Да се забрани употребата на електронни цигари на закритите обществени
Коментари Харесай

Искат забрана за електронните цигари на закрити местa

Да се забрани използването на електронни цигари на закритите публични места оферират от сдружения „ България без пушек “ и от Коалиция за живот без тютюнев пушек. За задачата е належащо да се промени Законът за здравето, съобщи БНР.

38% от българите пушат, 41% в никакъв случай не са пушели, а 21% са някогашните пушачи, сочат резултати от национално представително проучване на „ Екзакта Рисърч груп “.

Според доктор Гергана Гешанова в Закона за здравето би трябвало да се забрани използването на електронни цигари на закрити публични места:

„ В момента предлагането на Министерство на здравеопазването е за прекъсване на обекти, свързани с хранене и развлечения. Нашето предложение е и други обекти, с изключение на тези, които са свързани с хранене и развлечения, да могат да бъдат затваряни, в случай че там хронично не се съблюдава възбраната за тютюнопушене. Нашето предложение е този миг, който още 2012-а година залегна в закона – на летищата да има обособени места за пушене, да отпадне. Нашите летища не са крайни и не е съдбовно, в случай че ти би трябвало да седиш там, да не можеш да излезеш на открито да си изпушиш цигарата. Нашето предложение е да се даде право на инспекторите, които ревизират заведенията и управляват, да изискват документ за идентичност. Сега на този стадий дори да ви видят, че пушите, те нямат право да ви желаят персоналната карта и да ви сформират акт “.

57 на 100 от пушачите не са съгласни децата да виждат реклама на тютюневи произведения по рафтовете в магазините, а същият % от хората са за цялостна възбрана за излагане на тютюневи произведения по магазините, сочи още проучването.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР