Да се съкратят сроковете за внасяне на предложения между първо

...
Да се съкратят сроковете за внасяне на предложения между първо
Коментари Харесай

БСП внесе предложение за ускорено приемане на актуализацията на бюджета


Да се съкратят периодите за внасяне на оферти сред първо и второ четене на актуализацията на бюджета. Това искане внесе Българска социалистическа партия в Народното събрание, а от трибуната водачът на социалистите Корнелия Нинова прикани депутатите да създадат всичко допустимо, с цел да се одобряват измененията във финансовата рамка на страната. Тя повтори, че от Българска социалистическа партия са подготвени да задържат мандата за държавно управление, до момента в който Народното събрание одобри актуализацията.

Българска социалистическа партия оферират предложенията сред двете четения на актуализацията на бюджета да се одобряват до петък, 3.09 в това число. Бюджетната комисия да заседава изключително в събота – 04.09. А на изключително съвещание във вторник, 7.09 да се организира второто четене на актуализацията на бюджетите на НЗОК и ДОО, както и на актуализацията на държавния бюджет.

Днес Българска социалистическа партия би трябвало да има среща с „ ИТН “ и това ще е финален опит да събере поддръжка за осъществяване на държавно управление. Социалистите имаха диалози с „ Изправи сеБГ. Ние идваме! “, които са скептични за това, че може да има постоянен кабинет. От „ Демократична България “ въобще не се явиха на договаряния.

Утре ще има съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, парламентарната група и съдружните сътрудници. Тогава ще бъде решено дефинитивно какви ще са дейностите на левицата оттук-нататък.

Междувременно в 13.00 часа през днешния ден в Народното събрание левицата не престават диалозите си с организациии, бизнес и НПО-та по актуализацията на бюджета. Днешната среща ще е с Българския лекарски съюз и е по самодейност на съсловната организация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР