Да се осигурят средства, за да започне поетапен ремонт на

...
Да се осигурят средства, за да започне поетапен ремонт на
Коментари Харесай

Здравният министър разпореди ремонт на клиники в Пирогов

Да се обезпечат средства, с цел да стартира поетапен ремонт на клиниките по кардиология и вътрешни заболявания в УМБАЛСМ „ Пирогов “. Този ангажимент пое министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров, откакто направи инспекция на положението на клиниките, които са едни от най-старите в лечебното заведение и десетки години не са ремонтирани.

Покривът тече, стаите са претъпкани с пациенти, по стените има плесен. Така наподобяват част от пространствата в кардиологичната клиниката на Пирогов, в която има 44 кревати, 20 лекари, 44 сестри и 14 санитари. Има абстрактен план за ремонт и преустрояване на клиниките, който възлиза на 2 300 000 лева От 10 година се води преписка с институциите за нуждата от незабавен ремонт, само че досега няма реакция, разяснява проф. Мария Миланова, координатор на профилирания лечебен комплекс, част от който са клиниката по кардиология и клиниката по вътрешни заболявания.

Според здравния министър значимото е в тази ситуация да се види какви средства ще бъдат отпуснати за финансови разноски на министерството на опазването на здравето за 2018 година, както и какъв брой ще коства всеки един стадий от ремонта. По думите му концепцията е доникъде на идната година да се пристъпи към действителни ремонтни действия.

Министър Петров ревизира и до къде е стигнал ремонтът на детските отделения, който се чака да завърши в околните дни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР