Да се изнасят концерти по модела на автокината – на

...
Да се изнасят концерти по модела на автокината – на
Коментари Харесай

Гледаме концерти на живо и от колата си - slava.bg

Да се изнасят концерти по модела на автокината – на сцена на паркинг, в който меломаните да слушат обичаните си части от колата – това е едно от решенията на международната музикална промишленост в отговор на коронавирусната рецесия.

Новата мода, която води началото си от Европа, допуска музиката да се извършва онлайн, като тя се предава на съответна периодичност до радиата в колите на присъстващите.

Пионер в „ автоконцертите “, наречени още драйв-ин концерти, е датският артист Мадс Лангер. Своя опит той прави в края на месец април, като събра на паркинг в Орхус 500 автомобила или 2000 индивида. „ Имах възприятието, че организирам съкровен концерт на 4 души, само че мултиплициран по 500 “, разяснява пред ABC артистът. За да има противоположна връзка с публиката си, той започва видеоконференция с меломаните през новата платформа Zoom, като не пропусна да ги разпита и по какъв начин се оправят те на фона на COVID-19. Нещо повече, той предложения на сцената и своя фенка, която преди години е измислила за учебна задача хореография към парчето му Fact-Fiction. Вместо с овации пък почитателите реагираха с надуване на клаксоните.

Това е нещо ново, по тази причина и допускам, че стана вайръл събитието. Тези времена отварят и нови порти ", добавя още датчанинът, като по думите му това е най-големият му пробив на международно равнище. Различният формат и фактът, че посредством драйв-ин концепцията стотици хора могат да се любуват дружно на една и съща музика, въпреки и разграничени от колите си, са аргументите, съгласно Лангер, билетите за първото му шоу да са се разпродали за броени минути.

Автоконцертите навлизат все по-ударно в Европа. Миналата седмица и в Германия проведоха първата си „ автодискотека “.

Щатите също възнамеряват да продължат да опитват в тази посока, като Марк Ребилет възнамерява и първото си турне пред аудитория от коли, а рок величията Dave Matthews Band ще забавляват публиката в Хартфърд, Кънектикът след броени дни. Музикална обиколка по паркингите на Европа замисля и Лангер.

Със серия от автоконцерти се включи и Литва. Две локални компании провеждат събитията единствено на километри от столицата Вилнюс. Според тамошните ограничения обаче единствено до двама индивида е разрешено да участват в границите на една кола, в случай че не става дума за семейство. На никого не се разрешава да напуща транспортното си средство.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР