Да отпадне подоходния критерий за получаване на детски добавки -такова

...
Да отпадне подоходния критерий за получаване на детски добавки -такова
Коментари Харесай

Социалната политика - най-голямото перо в бюджет 2021.Обмислят и отмяна на лимитите за детски добавки

Да отпадне подоходния аршин за приемане на детски добавки -такова предложение се разисква сега и се възнамерява да залегне в бюджета за последваща година. Това заяви общественият министър Деница Сачева пред публицисти. 

Идеята е детските добавки да са универсални. Това е нещо, което съществуваше преди години, беше анулирано може би преди 15 години, изясни тя.

Всички деца в България би трябвало да бъдат равнопоставени, безапелационна бе министърът на труда.  Общият бюджет, който ще ни бъде нужен, повишен за идната година, би бил 390 милиона лв., акцентира Сачева.

В момента към 800 000 деца получават такава добавка. С мярката още към 400 000 ще стартират да я получават, уточни тя.  

Социалната политика ще бъде най-голямото перо в бюджета за последваща година, добави тя. По думите ѝ се плануват повече пари за хората с увреждания и националните стратегии за претовареност.

Правителството обмисля и разновидности за нарастване на пенсиите. Премиерът Борисов към този момент даде обещание обществено, че добавките от 50 лв. ще се дават до края на мандата ан това държавно управление. Обсъжда се и вариант за преизчисляване на пенсиите с прихода от 2015 година, като освен това състояние ще могат да бъдат  преизчислени пенсиите на 1,1 млн. души . Има и  предложение, което е по линия на синдикатите, за преизчисляване на всички пенсии, като се промени надлежно и самостоятелният коефициент, тъй че да може да се резервира солидарният и обективен модел на общественото обезпечаване у нас. 

Решение за осъвременяване на пенсиите ще бъде взето на иден съдружен съвет, сподели през днешния ден Сачева и добави, че единственото несъмнено все още е, че пенсионерите ще получават  по 50 лева до края на март 2021 г

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР