Да отпадне изискването за предоставяне на Удостоверение за наличие или

...
Да отпадне изискването за предоставяне на Удостоверение за наличие или
Коментари Харесай

МРРБ иска отпадане на удостоверения от НАП за оценяващи строителни продукти

Да отпадне условието за даване на Удостоверение за съществуване или липса на отговорности от Националната организация за приходите (НАП) от лицата, които аплайват за приемане или са получили позволение и нотификация за оценяване на строителни артикули.

Това предлага Министерството на районното развиване и благоустройството с смяна на Наредбата за изискванията и реда за вложение на строителни артикули в градежите в България.

Документите са качени за публично разискване в Портала за публични съвещания и на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие.

Наредбата е един от актовете, осигуряващи национални ограничения за използване на Регламент (ЕС) № 305/2011 на Европейския парламент (ЕП) и на Съвета на Европейски Съюз за установяване на хармонизирани условия за предлагането на пазара на строителни артикули и на Регламента, обвързван с използването на някои национални механически правила за артикули , предлагани на пазара в други страни, членки на Европейски Съюз.

Мярката е част от подхванатите дейности , по самодейност на Министерския съвет (МС), за понижаване на административната тежест върху жителите и бизнеса.

С смяната информацията за съществуване или липса на отговорности на лицата ще се дава по електронен път на способените органи от Национална агенция за приходите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР