Да кажем веднага - въпреки заглавието, тази статия е доста

...
Да кажем веднага - въпреки заглавието, тази статия е доста
Коментари Харесай

Как да намерите скритите камери в хотелската ви стая

Да кажем незабавно - макар заглавието, тази публикация е много сериозна. Повечето страни имат закони, които ясно регламентират инсталирането на скрити камери на избрани места, а в хотелите това е ясно неразрешено като нарушаване на поверителността.

А за тези места в публични зони, където са инсталирани камери, администрацията е длъжна да уведоми госта. Въпреки това интернет е цялостен с истории на туристи, които са намерили шпионски устройства в стаите си на най-неочаквани места - не може да се каже, че всички те заслужават безусловно доверие, само че няма пушек без огън.

Как да не станете воин на риалити шоу, да откриете и неутрализирате в точния момент, прочетете тук:

Познайте врага посредством взор

Сега се вършат скрити камери с такива размери, че не е елементарно да ги забележите, остава единствено да разгледате цялата стая милиметър по милиметър. В същото време те са налични и лесни за потребление. AliExpress и Amazon продават стотици евтини устройства, които могат да бъдат включени на всички места - в контакти, винтове или нитове.

Да не приказваме за камери, маскирани като елементарни домашен джаджи: електронни будилници, високоговорители, зарядни устройства, таванни детектори за пушек и други

Типични разположения

Да започваме. Обективът на фотоапарата би трябвало да покрива допустимо най-голяма повърхност, тъй че деликатно - към тавана, детайлите на декора по стените, автоматизираните освежители за въздух и всичко над равнището на очите.

След това ревизираме цялото съоръжение. Често е мъчно да се разбере, че нещо не е наред с пожароизвестителя или будилника. Като опция, покрийте всички подозрителни дупки, които даже отдалече наподобяват обектив.

Скрити камери постоянно се инсталират в бани и спални – обърнете особено внимание на тях.

Ако притежателят на жилището споделя, че някакъв контакт не работи и не може да се употребява, това е причина за инспекция: допустимо е камерата да се крие там. Също по този начин, разгледайте по-отблизо полилеите. Виждате ли необикновени лампи? Снимай и ревизира в гугъл.

Смартфонът ще помогне

Изтеглете специфични приложения за различаване на скрити камери. Ако на смарт телефона има датчик, те засичат електромагнитна интензивност, както и инфрачервено излъчване, невидимо за окото.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР