Да живееш сред примитивно островно племе е възможно дори в

...
Да живееш сред примитивно островно племе е възможно дори в
Коментари Харесай

Къде можем да отседнем сред примитивно островно племе?

Да живееш измежду примитивно островно племе е допустимо даже в 21-ви век. Въпреки шеметното развиване на цивилизацията и достигането на върхова точка в софтуерно отношение, към момента има хора, нямащи си и концепция за развитото общество. Някои считат, че животът при базови и примитивни условия е предизвикателство. За  други, той е неосъществим. Но каквото и да мислите по въпроса, ще ви е забавно да узнаете, къде по света можете да станете част от този, по този начин наименуван опит. Предлагаме ви няколко примитивни племена и техните острови, с цел да решите ще поемете ли риска да разгърнете естествените си инстинкти напълно.

Сентинелите – племето на Сентинелите населява индийския остров Сентинел.

Наречени са на името на острова, който населяват, тъй като се знае прекомерно малко за тях и не е известно по какъв начин те самите назовават себе си.

Всъщност, като примитивно островно племе, Сентинелите са много войнствени и мъчно одобряват гости от цивилизацията. Всички опити, правени досега, да се свържат с тях са несполучливи и последвани от дъжд от отровни стрелички.

Някои считат, че те са даже човекоядци, което единствено по себе си отблъсква цивилизования човек. Самият Марко Поло назовава племето жестоки насилници. Вероятно заради неприятния си манталитет племето е останало извънредно диво епохи наред. Вече не ви се желае да отседнете при тях, нали?

Племето Коровай – това племе е много по-дружелюбно и можете да склоните локалните да ви понаучат на това-онова. За първи път цивилизацията стъпва при Коровайте от Папуа, Индонезия през 1970 година.

Един мисионер и един археолог намират хората на острова, живеещи в дървени къщи по високите дървета и употребяващи каменни уреди на труда.

От тогава насам не се е трансформирало доста. Причината за това е вярването на племето, че неспазването на примитивният им обичай и просвета, би довело до убийствено земетресение.

Много екипи от цивилизовани хора са търсели сензации на острова и са преувеличавали обстоятелствата. Сред тези сензации е и вярването, че Коровайте са канибали. Всъщност те са тайфа диваци, които живеят щастливо по дърветата, усамотени измежду природата и не желаят това да се трансформира.

Ако желаете да поживеете известно време при примитивно островно племе, то те с наслада ще ви посрещнат.

Племето Мачо-Пиро – това племе на ловци и номади населява Амазонските гори на Перу. Всъщност неговият дом е резервата „ Ману “.

Диваците са мощно заинтригувани от цивилизацията, само че масите туристи, с които локалното държавно управление не може да се оправи, ги отблъскват бързо. Примитивният, номадски метод на живот на племето и неналичието на облекла не му пречи да се развива съвършено толкоз доста години. Инстинктите на локалните ловци са, като на див звяр и в случай че ви се желае да станете част от природата напълно, с цел да усетите тръпката на дивото, то тук е мястото.

Хората от Мачо-Пиро от време на време се появяват по брега на Амазонка, тъй че можете да последвате някой от тях, само че на ваш риск!

 

Аборигените Питупи – като примитивно островно племе те обитават територията на австралийската пустиня. Племето Пинтупи, едно от многото аборигенски племена в региона, води напълно номадски метод на живот и оцеляване.

При първата си срещата с цивилизацията, в лицето на бял човек, Пинтупи побягват. По-късно излиза наяве, че те са видели в лицето на белия мъж „ злобен дух “. Ако желаете да спечелите доверието им и да живеете с това примитивно островно племе, ще ви би трябвало много време.

Като цяло, аборигенският метод на живот е доста деен, обвързван с умения за оцеляване от рода на отбрана от хищници и лов на храна. Добре е, преди да се впуснете в едно такова предизвикателство, да сте готови и физически, и душевен.

Да си част от бита и всекидневието на едно племе е мъчно. Да отседнеш даже за ден при тези хора е предизвикателство от доста необикновен темперамент. То по никакъв начин не наподобява на отсядането в хотел или къща за посетители, а по скоро припомня на прераждане. Само едно такова премеждие, може да подсети на нас хората, какъв брой подвластни сме станали от модерните технологии и какъв брой сме притъпили първичните си естествени инстинкти за оцеляване. Никое от изброените племена не осъзнава мощта на цивилизованото общество, както самите ние не осъзнаваме мощната им връзката с природата!

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР