Да бъдат извършени проверки на пазарите за животни в Шуменско.

...
Да бъдат извършени проверки на пазарите за животни в Шуменско.
Коментари Харесай

Започват проверки на пазарите за животни в Шуменско

Да бъдат осъществени инспекции на пазарите за животни в Шуменско. Това реши на днешното си съвещание Областната епизоотична комисия.


Проверките ще се реализират от представители на Областна дирекция по сигурност на храните (ОДПХ), ОД на Министерство на вътрешните работи и общините в района, допълват от пресцентъра на регионалната администрация.

Заседанието на комисията е по отношение на отчет за съществени проблеми с хуманно отношение към животните на пазарите за животни в България по наблюдения, осъществени от организация за отбрана на животните "Анималс Ейнджълс ".

Общите констатации в направен отчет са за недобре гледани животни, с редица инфекции и открити рани; по пазарите не са спазени и условията за хуманно отношение към животните. От администрацията допълват, че на територията на област Шумен няма регламентирани пазари за животни, които имат регистрация в ОДБХ - Шумен. За да се записват такива обекти, те би трябвало да дават отговор на доста условия, които изискват съществени вложения, е обявено още на съвещанието.

Областната епизоотична комисия одобри решение, съгласно което до 13 септември т.г. би трябвало да се проведат общински епизоотични комисии и да се дефинират дати за инспекция на регламентирани и нерегламентирани пазари за животни на територията на област Шумен. До идващия ден избраните за инспекция дати по общини би трябвало да бъдат показани в ОБДХ-Шумен, допълват от пресцентъра на регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР