Да бъдат изхвърлени в океана над 1 млн. тона вода

...
Да бъдат изхвърлени в океана над 1 млн. тона вода
Коментари Харесай

Тревога в Сеул - Япония ще изпусне в океана радиоактивната вода от Фукушима

Да бъдат изхвърлени в океана над 1 млн. тона вода от резервоарите на авариралата атомна електроцентрала „ Фукушима-1 “, за която се твърди, че е значително е радиоактивна, позволи публично японското държавно управление. Решението е взето на среща на ръководителите на министерства с премиера Йошихиде Суга, оповестява ТАСС, базирайки се на националната социална телевизия, съобщи БНР.

Процесът на подготовка за изпускане на вода от атомната електроцентрала в океана ще отнеме към две години. През това време ще бъде квалифицирано и тествано в допълнение съоръжение.

Сега в стоманени резервоари на територията на „ Фукушима-1 “ има над 1,25 милиона тона вода, пречистена от най-опасните радиоактивни субстанции. Съдържащите се обаче изотопи на тритий механически не могат да бъдат извлечени от нея.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Операторът на японската осакатена електроцентрала " Фукушима...

Япония твърди, че когато бъде изхвърлена в океана, концентрацията на това вещество ще дава отговор на стандартите, избрани от Световната здравна организация за питейна вода.

Южна Корея в това време изрази мощно безпокойствие.

Правителството на Република Корея показва извънредно страдание за решението на японските управляващи да изхвърлят нечистата вода от развалената атомна електроцентрала „ Фукушима-1 “ в океана, разгласи на конференция в Сеул ръководителят на отдела за съгласуваност на държавната политика на страната Ку Юн Чол, обобщавайки резултатите от незабавна среща на равнище заместник-министри, която се организира сутринта, заяви ТАСС, представена от БГНЕС.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Компания ТЕПКО, оператор на излязлата от строя нуклеарната централа във Фукушима, заяви за рекордни ра...

Той добави, че южнокорейското държавно управление ще предприеме всички нужни ограничения за отбрана на популацията на страната от последствията от този ход на Токио.

" Народът на Република Корея стачкува против решението на японските управляващи. На собствен ред държавното управление ще изиска от Япония да предприеме ограничения, с цел да подсигурява сигурността на нашите жители и да предотврати увреждане на морската екосистема ", сподели Ку Юн Чол.

Ръководителят на отдела уточни също, че Сеул ще сезира Международната организация за атомна сила за своите опасения и ще изиска от интернационалната общественост обективно да оцени дейностите на Токио. Освен това, Република Корея ще ускори инспекциите за радиационна сигурност на вносни храни.

Правителството на Южна Корея ще предприеме всички нужни ограничения за отбрана на популацията на страната от последствията от този ход на Токио, разгласи ръководителят на отдела за съгласуваност на държавната политика на страната Ку Юн-чол.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР