Д-р Цветко Георгиев е завеждащ Отделението по хирургия на новороденото

...
Д-р Цветко Георгиев е завеждащ Отделението по хирургия на новороденото
Коментари Харесай

Д-р Цветко Георгиев: Вируси и храни може да доведат до аномалии при плода

Д-р Цветко Георгиев е завеждащ Отделението по хирургия на новороденото и вродените аномалии към Клиниката по детска хирургия в " Пирогов ". Завършва медицина в София през 1992 година и стартира работа в Ботевград. От 1996 година кариерата му е обвързвана само с " Пирогов ". Има две медицински специалности - " Хирургия " и " Детска хирургия ".

Специализирал е лапароскопска хирургия, неонатална хирургия и детска колопроктология. Д-р Георгиев е създател на десетки изявления в региона на неонаталната, детската хирургия и хирургията на вродените малформации, има лични разработки при реконструктивни интервенции при аноректални аномалии и болест на Хиршпрунг. Член на сдружение по детска хирургия и EUPSA. Д-р Георгиев бе определен за " Лекар на годината за София ". Ето какво показа той пред Dir.bg.

- Д-р Георгиев, честита премия " Лекар на годината за София ". Когато идва такова самопризнание от сътрудници, какво изпитва човек, защо мисли?

- Преди всичко тази премия мен ме изненада. Също по този начин считам, че е премия освен за моя труд, а е премия и за всички сътрудници, с които работя, за всички лекари в моя екип - реаниматори, анестезиолози и така нататък Просто работата ни е екипна и не може да бъде дело единствено на един човек. Работим с дребни деца, с новородени, а това е един развой, който свързва лекари с разнообразни специалности и с помощта на общите старания можем да реализираме положителни резултати. Определям тази премия като едно самопризнание за труда на всички в екипа.

- Това ли изпълва със смисъл думата доктор?

- Наградата е първа, само че считам, че има потребност от нея, тъй като по този начин се дефинира цената на съсловието и го сплотява. Това е и метод да може да съществува и коректив в работата на другите лекари. Бих определил премията като събирателна и обединителна.

- И кое е по-приятно - трудът ви да бъде оценен и приет от сътрудници или когато спасите живот?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР