Д-р Георги Димитров е един от деветимата млади лекари у

...
Д-р Георги Димитров е един от деветимата млади лекари у
Коментари Харесай

Димитър и Георги – баща и син, отдадени на медицината

Д-р Георги Димитров е един от деветимата млади лекари у нас, приключили тазгодишния випуск на Медицинския университет с премия „ Златен Хипократ “ - т.е. с цялостно отличие. Лекарската специалност наследява от татко си - който е шеф на хирургичното поделение в многопрофилната болница в Благоевград.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Лекарската специалност не е дестинация, тя е развой. Постоянно би трябвало да се развиваме, в случай че спреш да четеш – незабавно си изостанал “, съобщи доктор Димитров-младши.

Д-р Димитър Димитров е български и израелски доктор, член на Израелската здравна организация и Израелското хирургично сдружение. Работил е 12 година в Израел, приключил цялостен курс на специализация по хирургия там, лекувал е потърпевши в над 35 терористични акта, които се случиха на територията на страната през последната интифада.
Снимка: btvnovinite.bg
Притежател е на американски документ за напреднало животоподдържащо лекуване на травматично заболели. От 2004 до 2008 година е учител в Медицинския факултет на Техническия университет в Израел.

Д-р Димитров младши желал да стане музикант, само че става доктор. Завършва междинното си обучение в Израел, бакалавърска степен по Генетика в Англия, магистърска степен по Молекулярна онкология и ракова биология в Лондон, с цялостно отличие.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Когато искаше да стане музикант – му беше извънредно мъчно и на няколко пъти се отхвърли. Но аз му споделих, че геният е 1%, 99% е труд “, сподели доктор Димитров-старши.

Бащата описа, че фамилията се мести в Израел през 1997 година, тъй като желал да се развива професионално, а у нас икономическата обстановка е била тежка.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Там не ни чакаха с отворени прегръдки, страната Израел е изключителна в обществено отношение, поставят изключителни старания мигрантите да се влеят в обществото. Тя ни даде опция да научим език, приготви ме за тежкия изпит за лицензиране на здравната ми тапия “, описа доктор Димитров-старши.

Още за задачата и призванието да бъдеш доктор вижте във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР