Д-р Емилова e специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология,

...
Д-р Емилова e специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология,
Коментари Харесай

Петър Колев от Габрово: Спасих крака си с глад и здравословно хранене

 Д-р Емилова e експерт по вътрешни заболявания, кардиология и ревматология, създател на клиника, работеща по методите на природонаучната медицина. Д-р Емилова e експерт по вътрешни заболявания, кардиология и ревматология, създател на клиника, работеща по методите на природонаучната медицина.
Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева.

През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

През 2005 година Петър Колев бил на ръба на отчаянието. Тежал близо 100 кг при растеж 170 см имал задръстване на артериите в подбедрицата на десния крайник, некротични промени на палеца, на всеки 150 метра му се налагало да спре заради нетърпими болки в бодбедрицата. Два месеца преди да потърси доктор Емилова, болките почнали да го изтезават и нощем. Кръвното налягане било високо, страдал от анемия, поради която му правили кръвопреливания, стомашни киселини и разтревожен сън, постоянно със сънна апнея – неведнъж прекъсване на дишането през нощта и настойчиво хъркане.

След доста хапчета и системи му предложили слагане на стенд в подбедрицата, само че с уточнението, че е допустимо съдът още веднъж да се запуши, и то даже единствено в границите на 6 месеца. Плашещата вероятност била да му отрежат крайници.

Насърчен от брачната половинка си Анка, Петър решил да потърси помощ от доктор Емилова. Двамата пристигнали единствено за обзор и консултация на мъжа, само че останали в медицинския център 10 дни. Кратък откъслек от време, който преобърнал живота им. Колеви създали общо 30 дни на плодове, чай и мед и се захранили по скица на лекарката за 12 дни. Резултатите били удивителни. Петър почувствал облекчение, отброените метри, изминати без болежка, всеки ден се увеличавали, кръвното се нормализирало, прибирал се сънят. При това всички лекарства били спрени.

Анка правела програмата дружно със брачна половинка си, без да има съществено недоволства, а с цел да го насърчи и както споделя в този момент, с цел да не го загуби. Пред себе си дала дума, че в случай че Петър се избави от заболяванията, ще си подстриже косата по момчешки късо, като доктор Емилова. През 2005 година фамилията направило две дълги гладувания, а сред тях се хранело прецизно здравословно. По новолуние и пълнолуние оставали единствено на течности, както ги посъветвали в медицинския център.

За 5 месеца Петър свалил 23 кг, от които 14,4 кг мазнини. Усещал младежко ентусиазъм от все по-големите дистанции, които вземал на бърз ход и без болки. Най-голяма била насладата, когато при последното проучване с доплер се открило доста отпушване на преди този момент запушените артерии.

Менюто на фамилията към този момент било радикално друго от нормалното по-рано. Изключили всички скотски артикули. Много рядко поставят на трапезата месо от домашна плантация, риба, уловена от Петър, козе сирене, яйца за Великден. Анка споделя, че системата на доктор Емилова е доста лесна за използване – махат се бялото брашно, солта и бялата захар, не помни се пърженето, умножават се безкрайно пресните зеленчуци и плодове. Колеви трансформирали освен храненето, само че и целия си жанр на живот. Купили си кемпер и членуват в народен клуб. Казват, че спазването на програмата ги прави по-свободни и могат да се любуват на насладата от другарство с природата. Редовно вървят на прегледи при доктор Емилова и съблюдават всичките й рекомендации. Петър се е избавил и от анемията и е схванал, че дежурните препоръки не постоянно са правилни. „ Официалната медицина споделя, че месото е наложително при анемия, а аз се излекувах, тъкмо тъй като стопирах месото “, споделя той.

Колеви имат 6 внуци. На малчуганите не постановат своето хранене, само че знаят, че персоналният образец е най-съществен за възпитанието на потребните привички. А баба Анка от години е с прическата на доктор Емилова и съгласно дядо Петър това доста я разкрасява.

Спаначени кюфтета (1 порция)


 60-2 50 г кашу и 50 г овесени ядки се смилат на брашно. Добавят се ½ връзка копър, по 1 щипка самардала, червен пипер, чубрица и 100 г доста ситно нарязан спанак. Разбърква се добре, като се прибавят 20-30 мл вода. Оформят се кюфтета и се слагат за 30 мин. в ледник. Запичат се по няколко секунди от двете страни на изсъхнал незалепващ тиган при висока температура.

Рецептата е на Илия Илиев – основен готвач в медицинския център на доктор Емилова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР