Д-р ДЕЛЯН ГЕОРГИЕВ е роден на 8 август 1985 г.

...
Д-р ДЕЛЯН ГЕОРГИЕВ е роден на 8 август 1985 г.
Коментари Харесай

Д-р Делян Георгиев: Искам да живеем в по-добър и уреден свят!

Д-р ДЕЛЯН ГЕОРГИЕВ е роден на 8 август 1985 година Женен, с три деца. Завършил е медицина. В момента работи като шеф промяна в Център за незабавна здравна помощ - София. Член на Българска социалистическа партия, заместник-председател на районен съд на Българска социалистическа партия " Изгрев ".

" Имаме потребност от умело, почтено и отговорно ръководство в интерес на хората. Единствено Българска социалистическа партия е способна да бъде поръчител за такова ръководство "

- Деляне, имаш виновна специалност - доктор си в Спешна здравна помощ - София. Как и за какво се реши на това предизвикателство да се кандидатираш за кмет на столичния регион " Изгрев "?

- Винаги съм бил човек на провокациите. Обичам да изпитвам себе си в разнообразни компликации. Това е и една от аргументите да стартира работа в Спешна здравна помощ - София, където компликациите, напрежението и бързите, виновни дейности са ежедневие. Няма по-голяма отговорност от това да държиш живота в ръцете си, да вземеш едно или друго решение, което повлиява нечия орис. Обичам да съм потребен, обичам да оказвам помощ. Затова станах и доктор. Поради тези съвкупности от мои персонални чувства за живота, за това какво е вярно и какво не, взех решение да вземам участие в локалните избори тази година. Никога не съм бил неутрален към всичко това, което се случва към мен, в дома ми, в града, в кварталите... Човек би следвало да бъде деен участник в публичния живот. Ние сме обществени същества със блян да променяме заобикалящата ни среда. Това и за мен е движещ претекст. Искам всички да живеем в един по-добър и организиран свят. А по какъв начин ще стане това, без да вземем нещата в свои ръце и да дадем деен образец и принос в тези процеси?

- Какви са главните проблеми в региона и по какъв начин ще се оправиш с тях?

- Проблемите на регион " Изгрев " с трите му квартала - " Изток ", " Изгрев " и " Дианабад ", са доста. Един от най-привлекателните за живеене региони в София сега се задъхва от голям брой неразрешени градоустройствени проблеми, бавна администрация и липса на дълготрайна мисъл в ръководството. Общинската администрация е формирана от външни за региона хора, които не познават в елементи проблемите на живеещите, не са наясно с инфраструктурата и спецификата на живот в трите квартала.

- Има ли решение казусът с презастрояването? Ще успее ли да се запази " Изгрев " или ще се трансформира в бетонна джунгла и всяка градинка, всяко междублоково пространство ще бъдат " уплътнени "?

- Район " Изгрев " в никакъв случай повече няма да бъде подобен, какъвто го помним от детството си. Всичко се промени, и то доста. Презастрояването, което не е съобразено със съществуващата инфраструктура, трайно преобрази кварталите ни. За страдание доста от прословутата зеленина на региона изчезна, отстъпила място на многоетажни кооперации. Изсякоха се остарели дървета, унищожиха се не една и две детски площадки и уреди. Бетонната джунгла бързо настава. Наш дълг е да оказваме въздействие върху тези пагубни за окръжаващата ни среда процеси. Считам за нужно да бъде извършен локален референдум за иницииране на мораториум върху жилищното строителство в региона, тъй като от чисто градоустройствена позиция от дълго време сме достигнали пределния предел на жилища. До средата на другата година се чака популацията на трите квартала да се удвои. Сами си давате сметка какъв проблем е това. Местата в детските градини и в този момент не доближават, а тогава? Да не приказваме за местата за паркиране. Тях просто ги няма. Жителите на " Изгрев " живеем в един дребен пъкъл, в който намирането на паркомясто е нечовешко тестване...

- Част от Борисовата градина и Ловният парк също са в границите на региона. И там има апетити за строителство. Ще се запазят ли " белите дробове " на София?

- Идеите за строителство в Борисовата градина, друго от парковото такова, граничат с изменничество по отношение на софиянци. Това е емблематичен парк, за който всички ние би трябвало да работим, да поддържаме и съхраняваме за генерации напред. Ловният парк сега съставлява една занемарена гора. Тъжно, само че факт. С моя екип сме създали цялостна тактика за природосъобразно ръководство на парковете на територията на регион " Изгрев ", която включва и взаимни дейности с млади ученици на Лесо-техническия университет.

- Как ще решиш един различен проблем на територията на региона - дефицитът тук-там в детските градини?

- Като родител чудесно съм осведомен, за жалост, с компликациите при записване на децата в детските градини. Местата не доближават. Квартал " Изгрев " е един от дребното софийски квартали без построена детска градина. В програмата ми за ръководство на региона ясно съм записал като ангажимент изграждане на нова детска градина. Място за нея в квартал " Изгрев " има, обратно на изказванията на нашите съперници, които гръмко обявиха, че в региона не може да бъде построена детска градина заради липса на свободен имот.

- Какви хора ще включиш в екипа си?

- Можещи и знаещи. Млади експерти с хъс за работа в интерес на хората и опитни експерти, потвърдили се с уменията и моралните си устои.

- Конкретно и ясно - за какво " Изгрев " има потребност от ново ляво ръководство?

- Район " Изгрев " има потребност от умело, почтено и отговорно ръководство. От ръководство в интерес на хората. За последните няколко мандата съсипия стана ясно, че само Българска социалистическа партия е способна да бъде опция, поръчител за такова ръководство.

- А София?

- Район Изгрев е част от София...

- За тези, които не те познават, какъв човек си? Разкажи малко повече за себе си.

- На 34 години съм, женен, с три деца. Живея и съм отраснал в регион " Изгрев ".

- Ценностите, на които държиш?

- Семейство, почтеност, отговорност, другарство.

- Имаш ли занимание, по какъв начин прекарваш свободното си време?

- Свободно време съвсем не ми остава, само че когато въпреки всичко го намеря, се старая да го отстранявам за фамилията си, за приятелите. Обичам четенето и риболова също.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР