Cтотици шофьори са блокирани на граничния пункт Кулата - Промахон

...
Cтотици шофьори са блокирани на граничния пункт Кулата - Промахон
Коментари Харесай

Камиони остават блокирани с часове на "Кулата"

Cтотици водачи са блокирани на граничния пункт " Кулата - Промахон " поради бавната обработка на товарите от екипите на Агенция " Митници ".

За това сигнализираха интернационалните превозвачи, които чакат повече от 12 часа да влязат или да излязат от страната, съобщи БНР.

Близо 10 километра е колоната от чакащи камиони преди Граничния пункт " Кулата ". Аналогична е обстановката и на гръцка територия. През цялата нощ превозвачите са се придвижвали извънредно постепенно.

Причината за голямото запушване е бавната обработка на митническите кантари. Един камион се обработва приблизително за осем минути, настояват превозвачи.

Според водачите е неприемливо в най-натоварения сезон за търговия със аграрни артикули, които се скапват бързо, Агенция " Митници " да командирова екипи от други гранични пунктове, които не познават спецификата на работа на " Кулата ".

От контролната организация са декларирали, че вършат всичко допустимо да усъвършенстват пропускането на камионите, само че трафикът е извънредно огромен. Според тях един камион се обработва приблизително за шест минути. Повече от 400 камиона чакат на българска територия, което значи, че с цел да преминат, са нужни към 40 часа.

Областният шеф на Благоевград Бисер Михайлов се е разпоредил на граничния пункт да бъде обезпечена кола за спешна помощ и вода за водачите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР