Cоцлидерката Корнелия Нинова се зарече, че до края на годината

...
Cоцлидерката Корнелия Нинова се зарече, че до края на годината
Коментари Харесай

БСП поема: По села и паланки, до края на 2018-а – при всички!

Cоцлидерката Корнелия Нинова се зарече, че до края на годината тя и нейните съпартийци ще посетят всяка община, с цел да показват програмата на левицата " Визия на България ", тъй като тя била диалог за бъдещето, а не партийна кавга за сегашното.

След двудневен СПА семинар на левицата в село Баня, тя даде брифинг пред кметството и увери, че в края на декември Българска социалистическа партия ще заключи концепциите в програмата, към има на национално единодушие.

Според нея става въпрос за няколко основни неща и нямало потребност социалистите да изясняват на хората, че живеят зле, че има корупция, че опазването на здравето се разпада.

" Оттук нататък е какво след ГЕРБ и Патриотите ", сподели Нинова.

Тя напомни, че 20 депутати от Българска социалистическа партия ще останат в Народното събрание, с цел да вземат участие в законотворчеството, а останалите народни представители от левицата потеглят на срещи в страната, разпределени по график.

" Решението ни е цялата група да отива в една област, разграничена на по четири-пет индивида, с цел да обхване всяка една община ", съобщи Нинова.

Тя посочи, че по основни моменти в работата на Народното събрание, групата ще се връща в пленарната зала. Като образци водачът на Българска социалистическа партия уточни гласуването на новите министри, разискването на бюджета и предложенията на Българска социалистическа партия по него, както и Закона за пътищата.

И въпреки че оставя дребна част от депутатите си в Народно събрание, Нинова разгласи, че парламентарната група още през тази седмица ще внесе законопроекти, които касаят живота на доста българи.

" Първият е законопроектът против двойните стандарти на храните. Много се изговори за това. Имаше акции – български и европейска. Заедно с Националното сдружението на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме този законопроект. Внасяме го, надявайки се, че ще решим законодателно казуса ", съобщи Нинова, представена от " Фокус ".

Втората законодателна самодейност на опозицията е за българско произвеждане и търговски вериги.

" Него изработихме дружно със Съюз " Произведено в България ", в който членуват 1500 български производители. С него подкрепяме родното произвеждане ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

" Третият, който ни е подготвен, е Законът за ръководство на държавните предприятия. Същността на този закон е ръководство не на партиен принцип, не на бордовашки принцип ", сподели Нинова.

Според нея става въпрос за ръководство на професионален, мениджърски принцип.

" Следващият ни закон е Законът за обезщетение на тракийските българи. Него изработихме дружно със Съюза на тракийските сдружения ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Тя разясни, че са разискали и няколко оферти, касаещи битката против домашното принуждение.

" Бяхме срещу Истанбулската конвеция ", акцентира Нинова и добави, че конвенцията не може да реши проблемите с домашното принуждение, а българското законодателство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР