© Юлия Лазарова В предложенията на ГЕРБ за промени в

...
© Юлия Лазарова В предложенията на ГЕРБ за промени в
Коментари Харесай

ГЕРБ: Да спрат обществените поръчки по време на извънредното положение

© Юлия Лазарова В предложенията на ГЕРБ за промени в Закона за изключителното състояние, които следва да бъдат гледани на второ четене в Народното събрание, е включено и прекъсване на всички публични поръчки. Изключение ще се прави единствено за търгове, които са свързани с неотложни ограничения за живота и здравето на хората, националната сигурност и защитата. При неотложни условия ще могат да се афишират и други процедури, само че това ще става единствено след позволение на министъра на финансите.

За всички към този момент почнали процедури за публични поръчки в предлагането на групата депутати, отпред с Менда Стоянова, е планувано, че периодите ще спрат да текат. Това значи, че търговете ще бъдат замразени и оценителни комисии няма да преглеждат документи, а компаниите няма да подписват контракти, даже да са класирани. Няма да и да се подават предложения, до момента в който не бъде анулирано изключителното състояние.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Засега то ще е в действие до 13 април, което значи, че търгове няма да се разпореждат за съвсем цялостен месец. Средно за последните години държавните и общински институции разпределят 13-15 милиарда лева на година, което значи, че в случай че тази смяна бъде утвърдена ще се спре сключването на контракти за най-малко милиард.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР