© Юлия Лазарова Още по темата София спря поръчка за

...
© Юлия Лазарова Още по темата София спря поръчка за
Коментари Харесай

София ще ремонтира три тунела и един булевард

© Юлия Лазарова Още по тематиката
София спря поръчка за 40 млн. лева поради неточност в изискванията

След отварянето на 7-те механически предложения за предпочитания ремонт на линията на трамвай 5, общината разкрила противоречие сред плана и количествените сметки
13 дек 2017
Бюджет 2018 на София: " Целият е за чист въздух "

Въпреки обещанията на Йорданка Фандъкова целите и политиките на общината за поредна година не наподобява да се трансформират
8 дек 2017
Велоалеята на раздора

Новото трасе за велосипедисти на ул. " Раковски " раздели преминаващите през центъра на града на две
26 окт 2017 През 2018г. Столичната община ще ремонтира тунела под Националния замък на културата (НДК) и тунела по бул. " Царица Йоана " край Западен парк, както и бул. " Пенчо Славейков " и транспортния тунел по бул. " Панчо Владигеров " в посока квартал " Обеля ". Това става очевидно от социална поръчка, оповестена в края на седмицата.

Общият бюджет за всички поправки е 11 млн.лв. Най-голям дял от него е обособен за рехабилитацията на правата от 460 м. в тунела под НДК - 4.3 млн.лв. Съоръжението е в сериозно положение от години - липсва отводняване, както и работеща вентилационна система. През лятото на 2017г. Столичната община обсъждаше шест разнообразни разновидността по какъв начин да бъде проведено придвижването в региона. От няколко години по бул. " Генерал Тотлебен " минава трамвайно трасе, против което има голям брой тъжби от живеещите в близост и евентуално ще би трябвало да бъде преместено. Същевременно беше спрян трамвай №6, който използваше настрана трасе в тунела под НДК, за което би трябвало да бъде намерено ново предопределение. Засега общината няма определено решение за това по какъв начин би трябвало да наподобява организацията на придвижването в този регион.

Ремонтът на тунела по бул. " Царица Йоана " би трябвало да коства до 3.5 млн.лв. Той също е в сериозно положение, с пукнатини, разяждане и течове, вентилацията не работи от години, а електрическата система и осветителните тела са в неприятно положение.

Ще бъдат ремонтирани и 1000 м. от бул. " Пенчо Славейков " за 2.6 млн. лв., а за тунела по бул. " Панчо Владигеров " са отделени 74 хиляди лв.. Общината събира предложения от строителни компании до 12 февруари. Всички обекти би трябвало да бъдат приключени до края на 2020 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР