© Цветелина Белутова С всяка изминала година броят на кариерните

...
© Цветелина Белутова С всяка изминала година броят на кариерните
Коментари Харесай

Топ обявите за работа на Karieri.bg

© Цветелина Белутова С всяка минала година броят на кариерните конгреси пораства, а с тях и опциите за по този начин модерния " нетуъркинг ". За първи път връзката сред работодатели и евентуални чиновници е толкоз налична и лесна. Нужно е единствено са изготвите добре вашето CV, да знаете тъкмо в коя сфера желаете да се развивате и да се възползвате от тъй наречените speed dating.

Както в speed dating-а обаче, по този начин и на кариерния конгрес има правила. Това не е място, на което единствено обикаляте щандове, следвате препоръки за положително изявление и носите цяла директория CV-та. Разбира се, това е част от приключението, само че то не свършва тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Важно е да овладеете и някои умения за нетуъркинг или с други думи - за " професионален флирт ". Създавате контакти, представяте се и слушате по какъв начин други хора ти се показват. Разказвате няколко подобаващи за компанията вица, обменяте визитки/телефони/мейли и не забравяте да пишете на забавните. В общи линии това е само че не напълно.

На " фронта " говорете неуморно с всички компании. Затова и съветът е да сте дейна страна, само че преди този момент отделете известно време у дома, с цел да се подготвите – проучете кой ще участва на ревюто, с какво се занимава компанията, разровете уеб страницата ѝ за информация и фотоси на изпълнителните шефове, с цел да познавате профилите им, а и с цел да знаете по какъв начин наподобяват, ако ги засечете на място. Това ще бъде огромен коз, в случай че го употребявате по предопределение.

Гледайте да прекарвате най-малко 2-3 минути на всеки щанд. Дори да не се интересувате от сферата на работа на някоя компания, за вас е значимо да създадете контакт. В избрания миг може да не се интересувате от промишлеността, само че след година, две, пет, 10, може тъкмо това да е полето, в което да желаете да се развивате.

След като се приберете у дома и сте събрали визитки, мейли, телефони, прекарали сте си добре, тъй като сте говорили с разнообразни хора и се чувствате въодушевени професионално, седнете на преносимия компютър си и синтезирайте всичко събрано (поне огромна част от него) в таблица. Звучи стряскащо, само че в действителност е бързо и елементарно, изключително до момента в който е прясно.

Ако пък сте фенове на старомодния метод за търсене и намиране на работа, разгледайте настоящите разгласи на Karieri.bg и кандидатствайте.

Българска народна банка търси:
ЕКСПЕРТ В ДИРЕКЦИЯ " РЕГИСТРИ "
ЕКСПЕРТИ В ОТДЕЛ " МЕТОДОЛОГИЯ И ОТЧЕТНОСТ "

" Икономедиа " търси:
Журналист
React Native програмист

KPMG търси:
Advisor, Valuations
Senior Advisor, Forensic

Банка ДСК търси:
Ръководител отдел " Измерване на потребителската задоволеност "
EXPERT/SENIOR EXPERT

Cargill търси:
Record to Report Team Manager
ACCOUNTS PAYABLE SPECIALIST WITH ENGLISH

British Council in Bulgaria търси:
Accountant

" Лидл България ЕООД енд Ко.КД " търси:
Младши съветник ИТ Бизнес решения (м/ж)

" Балкантел " търси:
Мениджър подготовка тръжни оферти

" Reach for Change България " търси:
Program Manager Bulgaria

" Монтюпе " търси:
LEAN EXPERT

TESY търси:
Head of Western Europe & MEA

" Алфа Асет Мениджмънт " търси:
DevOps Engineer/Cross Team Manager

UNICEF търси:
National Consultant on Social Services Act By-laws Development

" КИНТЕКС " търси:
Експерт - външна търговия

Orange Education търси:
Education Abroad Consultant

VTB Capital търси:
Investment Banking Analyst

The American College Of Sofia търси:
A Full -Time Teacher In Sports
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР