© Юлия Лазарова Още по темата Българите посещават 11 пъти

...
© Юлия Лазарова Още по темата Българите посещават 11 пъти
Коментари Харесай

Софийската "СММ Комерс" планира да изгради кланица в Горна Оряховица

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Българите посещават 11 пъти в месеца супермаркет и 7 пъти хипермаркет

През 2017 година 39% от оборота на огромните търговски вериги идва от промоциите, демонстрира изследване на Nielsen
13 юни 2018
Тандем в Чикаго

Братът на Кирил Вътев, негов сътрудник и притежателят на Malincho влагат в малко произвеждане на салами в Съединени американски щати
4 дек 2015 Софийската компания " СММ Комерс " възнамерява да построи касапница и месопреработвателно дружество в Горна Оряховица. " Инвестицията ще надвиши два милиона евро. Вече имаме издадено позволение за градеж, а същинското създаване ще стартира при започване на идната година ", посочи за " Капитал " Марио Горанов, съучастник в компанията.

Проектът

Кланицата за прасета, едри и дребни преживни животни ще бъде ситуирана върху 2880 кв.м застроена повърхност, а общата РЗП е 5000 кв. метра. Предвижда се тя да обработва към 320 прасета или 40 телета дневно. Инвестицията ще разреши да бъдат разкрити 50 нови работни места, посочи Марио Горанов.

Горна Оряховица е определена поради съществуването на личен фирмен парцел, инфраструктура и работна ръка, излиза наяве от капиталовото желание. Според него компанията има авансово съглашение с водопреносната мрежа на града, а след това ще построи сондаж за подземни води за разчистване на дворните алеи, оборите на животните и транспортните средства.

Плановете включват боксовете за животните да бъдат напълно закрити, а товарните и разтоварните процеси на първични материали и артикули да се правят през тунели (ръкави) за камионите, с цел да се ограничи контактът с околната среда на животните и готовата продукция.

Основният индустриален развой ще бъде клането на животните, само че се плануват и следващи интервенции – обработка, разфасоване на едро и превозване до настоящото месопреработващо дружество на " СММ Комерс " в Нови Искър, откъдето излиза готовата продукция на компанията – разфасовки, полуфабрикати, варено-пушени деликатеси, салами с марката " Супер Марио ".

Компанията е кандидатствала по подмярка 4.2 " Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули " от Програмата за развиване на селските региони. " Исканата дотация е 2 млн. евро, само че инвестицията в кланицата ще бъде по-голяма. Надяваме се планът ни да получи утвърждение на второ класиране. Но даже да не получим безплатна помощ, кланицата ще бъде построена с банков заем ", съобщи за " Капитал " Марио Горанов.

Сега " СММ Комерс " употребява касапница чартърен във Велико Търново. Новата фабрика ще разреши на месопреработващата компания освен да постави завършек на сумите, плащани за наем, само че и да разшири потенциала и разнообразието от артикули.

Фирмата

" СММ Комерс " е основана през 2009 година за произвеждане, преправка и търговия на месо и месни артикули. Дружеството е правоприемник на " Супер Марио маркет " ООД, което от 2005 година се занимава с произвеждане на месни заготовки в Нови Искър. Предприятието разполага със модерно индустриално, опаковъчно и складово съоръжение и дава отговор на всички европейски условия за технологии, техника, здания, уреди.

Компанията предлага над 100 типа месни артикули и разфасовки и разполага със своя комерсиална и дистрибуторска мрежа, с която покрива по-голямата част от територията на страната. Продава във вериги и заведения за хранене, има и три фирмени магазина " Супер Марио маркет " в Нови Искър и Своге, посочи Марио Горанов.

Съдружници в " СММ Комерс " са Валери Борисов Горанов и Марио Валериев Горанов. За 2017 година сдружението регистрира растеж на приходите, които доближават 10.957 млн. лв., и съвсем пет пъти по-висока облага (183 хиляди лева.) спрямо 2016. Заетите са 70.

" Работим единствено с българско месо от животновъдни ферми, с които имаме дълготрайни и трайни връзки. Винаги продукцията с българско месо ще е по-скъпа от тази с вносно месо, само че има клиенти за всяка ценова група, в това число и такива, които ценят положителната храна ", разяснява Марио Горанов.

През тази година компанията продължава да влага в нови машини. Предстои телевизионна реклама на артикули с фирмения бранд " Супер Марио ", заяви още Горанов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР