© Ints Kalnins Тялото на бившия ръководител на естонския клон

...
© Ints Kalnins Тялото на бившия ръководител на естонския клон
Коментари Харесай

Бившият шеф на естонските операции на Danske Bank е открит мъртъв

© Ints Kalnins Тялото на някогашния началник на естонския клон на Danske bank Айвар Рехе е намерено през вчерашния ден сутринта в дома му в Талин, оповестява Financial Times. Това се случи след търсене, траяло два дни. Рехе беше основен изпълнителен шеф на естонския клон на най-голямата датска банка от 2007 до 2015 година, който стои в основата на абсурда с пране на пари на стойност над 200 милиарда евро и беше оголен предходната година. Преди да се причисли към Danske bank през 2007 година, Рехе е работил като общоприет шеф на данъчните и митническите управляващи.

Причините

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " По натрупа няма няма признаци от насилствена гибел, нищо не приказва за трагичен случай ", разяснява оперативният дежурен Валдо Пидер. Полицията няма да стартира следствие на случая. " Действията на Рехе, вътрешното състояние и информацията, която събрахме от неговото семейство, допускат, че една от по-вероятните версии е, че той може да е направил самоубийство ", разяснява още Пидер. Засега повече детайлности по случая няма да бъдат оповестявани.

Самият Рехе не е обвинен в следствията за пране на пари и не е измежду групата чиновници на банката, които бяха арестувани предходната година. Обвинения са повдигнати и против някогашния основен изпълнителен шеф на групата Томас Борген. През март в изявление за локални медии Рехе съобщи, че " като изпълнителен шеф на естонския клон той се усеща виновен ", само че и че работният развой е бил " напълно естествен ". Danske bank, която регулаторът на Естония изгони от страната по-рано тази година, в този момент е обект на голям брой престъпни следствия, в това число в Дания, Естония и Съединени американски щати.

Естонският клон на банката беше в центъра на един от най-големите кавги с пране на пари, откакто стана ясно, че през него са минали подозрителни задгранични средства от Русия и други някогашни руски републики в размер на над 200 милиарда евро. Скандалът коства на кредитора над 60% от пазарната му капитализация.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР