CNN блокира достъпа до Фейсбук страницата си в Австралия, след

...
CNN блокира достъпа до Фейсбук страницата си в Австралия, след
Коментари Харесай

В Австралия ще съдят медиите заради коментари на потребители във Фейсбук

CNN блокира достъпа до Facebook страницата си в Австралия, откакто съдът постанови, че медийните компании носят отговорност за мнения на консуматори под техните материали. Върховният съд на Австралия удостовери решение от по-рано този месец, съгласно което медийните компании са виновни за мненията на потребителите по даден материал, което ги подлага на евентуално правосъдно гонене според тежките закони за клюка в страната.

CNN съобщи, че е поискала от Facebook да помогне на издателите да деактивират мненията в платформата си в Австралия, само че софтуерният колос съгласно медията " е избрал да не го направи ".

" Разочаровани сме, че Facebook за следващ път не съумя да подсигурява, че платформата му е място за достоверна публицистика и работлив разговор във връзка с настоящи събития измежду потребителите ", съобщи представител на CNN в изказване на уеб страницата на медията.

През март Facebook разгласи, че издателите ще могат да изключват мненията за съответни изявления, само че не вкара мечтаната от CNN функционалност за цялата страница.

В изказването си представител на Facebook съобщи: " Въпреки че не е наша работа да предоставяме правни насоки на CNN, ние им предоставихме най-новата информация за инструментите, които предоставяме, с цел да помогнем на издателите да ръководят мненията. "

Първоначалното дело е заведено от Дилън Волер, съгласно който издателите на " Сидни морнинг хералд ", " Аустрелиън " и " Скай нюз " са виновни за оскърбителен потребителски мнения, оповестени на техните обществени страници във Facebook.

Медиите твърдяха, че не са виновни за публикуването на мненията, само че в последна сметка не съумяха да апелират решението пред най-висшата правосъдна инстанция в Австралия. Решението на съда в последна сметка е, че медийните компании могат да ревизират или блокират оскърбителен мнения, в случай че желаят.

Австралийските закони за клеветата са известни с това, че са измежду най-строгите и мъчно заобиколими в света.
CNN уволни трима чиновници – отишли на работа неимунизирани
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР