Cлeдoвaтeлĸaтa Илиaнa Kиpилoвa бe избрана единодушно за шеф на Софийската

...
Cлeдoвaтeлĸaтa Илиaнa Kиpилoвa бe избрана единодушно за шеф на Софийската
Коментари Харесай

Следователка, нашумяла с шпицкомандата на Цацаров, стана прокурорски шеф

Cлeдoвaтeлĸaтa Илиaнa Kиpилoвa бe определена единомислещо за началник на Софийската градска прокуратура от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. Преди това тя ръководеше бранша за следствие на закононарушения, осъществени от лица с имунитет и закононарушенията против финансовата система. Следователят Бойко Атанасов наричаше този бранш в столичното разследване – “шпицкомандата на Цацаров “.

В сряда пред Висш съдебен съвет Кирилова изясни, че е провела работата на следователите по делото “КТБ “, където водещ обвинител е актуалният основен прокурор Иван Гешев.Преди четири години следователят Бойко Атанасов разгласи, че ръководеният от Кирилова отдел в столичното разследване работи като “шпицкоманда “ на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров.

Бойко Атанасов упрекна сътрудниците си в следствието, че ги употребяват като средство за изнудване на избрани хора по върховете на властта. Магистратът даде образец с делата против някогашния заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, откакто бе застрашен от парламентарната естрада от Делян Пеевски. Следователят сподели, че доста добре знае това, тъй като към този момент е бил началник на този отдел през 2013 година.

За да ревизира случая, Висш съдебен съвет предложения следователи и прокурори на нещо като очна ставка с Бойко Атанасов. Всичките му сътрудници обясниха, че той лъже.

Началникът на столичното разследване Иван Иванов отхвърли всички изказвания на Атанасов за напън върху следователите. Той обаче призна, че имал опция да заобикаля системата за инцидентното систематизиране на делата с опцията “Определен избор “. Така следователят може да насочва делата към който си желае.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР