От днес Българските държавни железници /БДЖ/ въвеждат нови цени на

...
От днес Българските държавни железници /БДЖ/ въвеждат нови цени на
Коментари Харесай

БДЖ обяви увеличение на цените на железопътните билети с близо 20%?

От през днешния ден Българските държавни железници /БДЖ/ вкарват нови цени на билетите за пътешестване с трен. Увеличението е приблизително с 20% и е стимулирано от забележителното повишаване на операционните разноски на компанията през последните години. Промените в ценообразуването засягат множеството типове билети, в това число тези за бързи и пътнически влакове .

Пример за новото ценообразуване включва билети по направлението София-Бургас-София , където цената за втора класа за двупосочен билет се усилва от 30,70 на 36,70 лв.. За първа класа цената скочи от 38,40 на 46 лв. за двупосочен билет.

БДЖ резервира цените на железопътните карти „ Дете “, „ Учащ “, „ Семейство “, „ ТПЛ “ /трудно преносими лица/ и „ Възрастен “ на символичната стойност от 1 лв.. Това решение цели да поддържа достъпността до железопътен превоз за уязвимите групи в обществото.

Освен това са обновени цените за резервация тук-там в спални и кушет вагони , както и за абонаментните карти и картите „ Класик “ и „ Младеж “. Тези карти дават право на 50% отстъпка от цената на билета за пътешестване във втора класа при безграничен брой пътувания в границите на една година.

Децата до седемгодишна възраст не престават да пътуват гратис , като се изисква единствено даване на документ за засвидетелствуване на възрастта и издаване на билет с нулева стойност. За пътуванията със спален вагон се анулира нуждата от възнаграждение на половината стойност на билета за деца до седем години.

Това нарастване на цените е първото доста от началото на 2012 година, като последното индексиране е осъществено през 2020 година с 1,8%.

Летният Никулден в Бургас: Морски усети с Иван Звездев и песни под звездите с Веселин Маринов

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР